Ανακοίνωση εξέδωσε η Ενεργειακή Αιγαίου με αφορμή υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στην οποία αναφέρει τα εξής:

 

Η Energean κατά πάγια πρακτική δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο σε εκλογικές διαδικασίες είτε σε εθνικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε τοπικό επίπεδο. Φυσικά, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοί της είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν να υποβάλουν υποψηφιότητα με τα πολιτικά κόμματα ή τους συνδυασμούς της επιλογής της.

 

Ωστόσο, στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων αρχών στον Δήμο Καβάλας και στις τοπικές Δημοτικές Κοινότητες παρατηρήθηκε το φαινόμενο υποψήφιοι, παρουσιάζοντας δημοσίως τα βιογραφικά τους, να δηλώνουν ότι εργάζονται στην Energean, χωρίς αυτό να είναι αληθές!

 

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις για το ότι εργάζονται στον Πρίνο έχουν προβεί, μέσω αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ακόλουθοι υποψήφιοι:

 

Αλμυρός Θεοφάνης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά».

Κελαϊδάκης Μανώλης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά».

Μανώλας Τηλέμαχος, υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Καβάλας με τη δημοτική παράταξη «Η Καβάλα Μπροστά».

 

Η Energean οφείλει να καταστήσει σαφές ότι οι προαναφερθέντες δεν έχουν πλέον απολύτως καμία εργασιακή ή άλλη σχέση με την Energean και τον Πρίνο, καθώς εδώ και ενάμιση και πλέον έτος έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις εργασίας τους.

 

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για μια σειρά από υποψηφίους για τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Καβάλας από την ίδια δημοτική παράταξη και, συγκεκριμένα, τους: Διαλυνά Κωνσταντίνο, Κιούρο Ανδρέα, Μουκουφτσή Μιχάλη, Παντελόπουλο Βασίλη, Πουλαρινό Δήμο, Τοψακάλη Βασίλη.

 

Η Energean προχωρεί στην απαραίτητη αυτή διευκρίνιση για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή σύγχυσης μεταξύ των συμπολιτών της στην Καβάλα, θεωρώντας αυτονόητο ότι οι προαναφερθέντες θα προβούν άμεσα σε διόρθωση των συγκεκριμένων δηλώσεων.

(δελτίο Τύπου Ενεργειακής)