Η ζωή ενός άνδρα κινδύνεψε σοβαρά το βράδυ της Κυριακής (20/08), σε ταβέρνα της Παραλίας Οφρυνίου, σύμφωνα με ανάρτηση της Αριάδνης Παπαφωτίου, μέλος του Συλλόγου «Η Παραλία». 

 

Κατά τη διάρκεια γεύματος ο άνδρας κατέρρευσε μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους του. Η κ. Παπαφωτίου στην ανάρτησή της καταγγέλλει ότι ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας της περιοχής και πως δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

 

Τις πρώτες βοήθειες προσέφερε με επιτυχία ένας Βούλγαρος γιατρός που παραθερίζει στην περιοχή. 

 

Η κ. Παπαφωτίου αναφέρει τα εξής:

 

«Το Κέντρο Υγείας Τούζλας ήταν κλειστό και για άμεση διακομιδή με ασθενοφόρο ούτε λόγος, αφού το ΕΚΑΒ απάντησε στην κοπέλα που το κάλεσε ότι …δεν ξέρει που είναι η Παραλία Οφρυνίου!!!» 

 

«Ο Ιατρός έτρεξε από το σπίτι του με τον εξοπλισμό του και κάποια φάρμακα και ο ασθενής φάνηκε να επανήλθε μετά από κάποια ώρα» 

 

«Περαστικά και γρήγορα στον ασθενή. Πολλά Μπράβο για το ενδιαφέρον και την άμεση κινητοποίηση όσων βοήθησαν και ιδιαίτερα των ανθρώπων του μαγαζιού, που αντέδρασαν άμεσα και έμπρακτα».

 

  • Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Οφρυνίου γιατί λειτουργεί ΜΟΝΟ την ΗΜΕΡΑ, όταν την τουριστική περίοδο στην Παραλία διαμένουν πάνω από 50.000 άνθρωποι?

 

  • ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ δεν πρέπει να υπάρχει στο Κ.Υ.?

 

  • Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ προκάλεσε με τις δυναμικές του παρεμβάσεις την στελέχωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

 

Ο Δήμος, η ΥΠΕ και η Πολιτεία πρέπει να φροντίσουν να λειτουργεί σωστά.”