Πάνω από δέκα καταγγελίες για απόπειρα εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου έχει δεχθεί από το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου το αστυνομικό τμήμα της Θάσου.

 

Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες στο νησί κι εμφανίζονται ως λογιστές. 

 

Ενημερώνουν τα υποψήφια θύματα τους ότι υποτίθεται πως έχουν επιστροφή χρημάτων από παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στους οποίους τυγχάνει να είναι πελάτες ή να ήταν στο παρελθόν. 

 

Αφού τους πείσουν ότι θα τους επιστραφούν χρήματα τους ζητούν να τους δώσουν στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού δήθεν για να τους επιστρέψουν το ποσό που τους αναφέρουν. Τις περισσότερες φορές τα ποσά που τους αναφέρουν πως πρόκειται να τους επιστραφούν δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ.

 

Στόχος των επιτήδειων είναι να τους αποσπάσουν τα στοιχεία και να τους αδειάσουν τους λογαριασμούς. 

 

Ευτυχώς σχεδόν όλοι με όσους επικοινώνησαν ήταν υποψιασμένοι και κατάλαβαν πως επρόκειτο για απάτη. Ωστόσο κατάφεραν και εξαπάτησαν μια γυναίκα η οποία τους έδωσε τα στοιχεία που ζητούσαν και της απέσπασαν από τον λογαριασμό της 5.500 ευρώ. 

 

Η υπόθεση διερευνάται για να σχηματιστεί στη συνέχεια δικογραφία. 

 

Από την αστυνομία της Θάσου εφιστάται η προσοχή στους πολίτες να μην πιστεύουν όσα τους λένε οι επιτήδειοι και να επικοινωνούν με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Να μην δίνουν τα στοιχεία της κάρτας τους σε κανέναν που επικοινωνεί μαζί τους. 

 

Μάλιστα οι επιτήδειοι δίνουν ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου και  ΑΦΜ για να πείσουν τα υποψήφια θύματα τους. Όπως αναφέρουν στο KavalaNews.gr άνθρωποι που δέχθηκαν τηλεφωνήματα από τη φωνή τους κατάλαβαν πως πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας.