γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Το επιμελητήριο Καβάλας σε μια προσπάθεια να προωθήσει την τοπική γαστρονομία αλλά και να δώσει ιδέες και τρόπους πως το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να αναπτυχθεί παρουσίασε το Σάββατο 17 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου το δίκτυο «Meteorisimo».

 

Πρόκειται για ένα εγχείρημα του Επιμελητηρίου Τρικάλων το οποίο έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κι έχει αγκαλιαστεί από τους επαγγελματίες της εστίασης στο νομό Τρικάλων.

 

Συγκεκριμένα με πρωτοβουλία τού τοπικού Επιμελητηρίου και του προέδρου του Βασίλη Γιαγιάκου, δημιουργήθηκε το ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία.

 

Στόχος του Meteorisimo είναι η παρουσίαση και διάδοση της τρικαλινής γαστρονομίας και των τοπικών παραγόμενων προϊόντων.

 

Η δράση και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν το Σάββατο σε επαγγελματίες και φορείς της Καβάλας.

 

Το Επιμελητήριο Τρικάλων έχει δημιουργήσει και οπτικό υλικό μέσα από το οποίο παρουσιάζεται η γαστρονομία της περιοχής. 

 

 

Δράση στην προώθηση της προσπάθειας έχει αναλάβει και η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία συνεργάζεται με το Επιμελητήριο για την ανάδειξη και προβολή της Τρικαλινής  Γαστρονομίας και των αυθεντικών τοπικών προϊόντων και γεύσεων μέσα από την τοπική γαστρονομική ταυτότητα του Meteorisimo.

 

Στην παρουσίαση στο Επιμελητήριο της Καβάλας εκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκο, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης.

 

 

«Η παρουσία του Γιάννη Μασούτη στην εκδήλωση μας, δίνει το μήνυμα στήριξης και συνεργασίας των Επιμελητηρίων της χώρας για την προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών για όφελος της τοπικής οικονομίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας, ενώ ευχαρίστησε και τον κ. Βασίλη Γιαγιάκο για την παρουσίαση του Meteorisimo στους επαγγελματίες της Καβάλας.

 

Επίσης ο κ. Δέμπας τόνισε πως σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη «έχουμε ήδη βάλει στόχο της ανάπτυξη συνεργασίας παραγωγικών φορέων, Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, της περιοχής μας, για την δημιουργία τέτοιων αξιολόγων πρακτικών και στα μέρη μας».