Ο θίασος Χρ. Μέτιου ξεσάλωσε και προκειμένου για τις ανάγκες της σημερινής του παράστασης (16/05) επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καβάλας, όπου προσπάθησε να πιστώσει στον Δήμαρχο Καβάλας έργα και θέματα τα οποία με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο δεν τον αφορούν πολιτικά.

 

Οπότε αν η σκοπιμότητα της επίσκεψης ήταν να ενισχυθεί η προεκλογική εικόνα του Δημάρχου Καβάλας, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο σκοπός δεν επιτεύχθηκε και η προσπάθεια απέτυχε.

 

Αν ο σκοπός ήταν να προβληθεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης θα πρέπει να τονίσουμε ότι εκείνο που αποδεικνύεται περίτρανα είναι πως για άλλη μία φορά ο Περιφερειάρχης και ο θίασος που τον περιβάλλει δεν κατανοεί ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες της Καβάλας και της ΠΕ.

 

Διαβάσαμε στο πεντασέλιδο δελτίο τύπου για έργα (ατάκτως ειρημένα) τα οποία δρομολογήθηκαν ακόμη από την μακρινή εποχή της διοίκησης Γιαννακίδη (πχ Μεγάλη Λέσχη, προστασία της ακτής της Ραψάνης κλπ).

 

Διαβάσαμε έργα τα οποία θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί από το 2019 ως σήμερα (πχ αυτό που αφορά όχι μόνο την εικόνα αλλά και την ευστάθεια του ΙΝ Αγ. Νικολάου) και τα οποία λόγω της ανικανότητάς τους εξαγγέλλονται και σήμερα το 2023, διαβάσαμε και για έργα μελλοντικά χωρίς καμία δέσμευση, χρηματοδότηση, χρονοδιάγραμμα.

 

Λόγια του αέρα και πάλι, δηλαδή!

 

Δεν διαβάσαμε πουθενά αυτά που πραγματικά θα μπορέσουν να δώσουν την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται η περιοχή.

 

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα!

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στην σύγχυση τους ή στην πονηριά τους διαβάσαμε ότι ανάμεσα στα «Έργα ή και μελέτες που είναι σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας» περιλαμβάνονται και οι «Ασφαλτικές εργασίες και συντήρηση οδικού δικτύου στα όρια του Δήμου Καβάλας» χωρίς να διευκρινίζουν αν πρόκειται για τους δρόμους της πόλης που είναι σε κακή κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις ή αν πρόκειται για το επαρχιακό δίκτυο εντός του δήμου που μόνο σε αυτό έχει αρμοδιότητα η Τεχνική Υπηρεσία της ΠΕ Καβάλας.

 

Την ίδια ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας εξέδιδε δικό του δελτίο τύπου με θέμα "τον καλλωπισμό του δρόμου προς ... το αεροδρόμιο". Θλίψη για το επίπεδό τους.

 

 

Επιπλέον θαυμάσαμε τον θίασο του Περιφερειάρχη σε ανεπανάληπτες φωτογραφίες αφενός παρατεταγμένο σε σκαλάκια σχολείου, αφετέρου στο κέντρο συσσώρευσης της καβαλιώτικης αγανάκτησης που θα διαρκέσει όλη την τουριστική περίοδο και μέχρι τις εκλογές (Πλατεία Καπνεργάτη) καθώς και στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

 

Σε όλα τα ενσταντανέ ξεχωρίζει το βλέμμα του Περιφερειάρχη, ο οποίος κοιτάζει με δέος σαν να βλέπει κάποιους χώρους για πρώτη φορά.

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι, στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί υπάρχουν οι εκλογές. Έτσι οι Έλληνες οφείλουμε να λάβουμε και θα λάβουμε μία ξεκάθαρη απόφαση στις εθνικές εκλογές την Κυριακή.

 

Αντίστοιχα στις περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου θα στείλουμε αυτόν τον Περιφερειάρχη και τον θίασό του στα σπίτια τους.

 

Η Καβάλα και όλη η Περιφέρεια δεν τους αντέχουν άλλο!

 

(δελτίο Τύπου Περιφερειακή Σύνθεση)