Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου με φωτογραφίες και ανακοίνωση της τονίζει πως οι κατασκηνώσεις της Ποταμιάς έχουν εικόνα εγκατάλειψης και λεηλασίας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 

“Η Θάσος έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Ένας από αυτούς είναι και οι παιδικές κατασκηνώσεις της Ποταμιάς, που στεγάζονται στο χώρο του Ρουμάνικου -κατά το παρελθόν- Μετοχίου.

 

Ιδιοκτήτες αυτών των κατασκηνώσεων είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοια). Ο δήμος έχει πάρει την παραχώρηση της χρήσης τους, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή τους.

 

Παρότι φαίνεται ότι έχουν πέσει χρήματα και έχουν γίνει παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, όπως καινούργια ταβάνια, κουφώματα, κρεβάτια, στρώματα κλπ και παρότι έχει προχωρήσει σε ένα βαθμό το κτήριο που θα στέγαζε το μαγειρείο, η εικόνα που δίνει σήμερα ο χώρος είναι εγκατάλειψης και λεηλασίας της λαϊκής περιουσίας των παιδικών κατασκηνώσεων της Ποταμιάς.

 

Ρωτάμε την δημοτική αρχή, αφού έχει την κατά χρήση παραχώρηση: 

 

  • Αν θα επικαιροποιήσει τις μελέτες ανάδειξης που αφορούν την αξιοποίηση του συγκροτήματος της Ποταμιάς.
  • Αν θα προχωρήσει στη διαδικασία παραλαβής των εγκαταστάσεων.
  • Αν θα προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες ούτως ώστε να συνεχίσει το Υπουργείο Εργασίας τη χρηματοδότηση του κτηρίου των μαγειρείων.
  • Αν προτίθεται να διεκδικήσει ή να βάλει ο ίδιος φύλακα, που να προστατεύει την εναπομείνουσα υποδομή του συγκροτήματος.
  • Αν θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν ως δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Τέλος, καλούμε το λαό της Ποταμιάς να προστατέψει τη λαϊκή ιδιοκτησία των κατασκηνώσεων και να αποτρέψει με την παρέμβασή του τον όποιο ιδιώτη επενδυτή κάνει όνειρα για τον συγκεκριμένο χώρο.”