Τα θύματα του ολοκαυτώματος τιμά το ΚΚΕ Καβάλας.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου:

 

Το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, όπως και συνολικά μέσα στους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στο φασισμό, τη μισαλλοδοξία, το ναζισμό και το σύστημα που τους γεννά, τους εκτρέφει και τους αξιοποιεί. Τιμάμε τα θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος καθώς και τον ηρωικό Κόκκινο Στρατό που μπήκε ελευθερωτής στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς της Πολωνίας στις 27/1/1945 ημέρα που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως ημέρα  μνήμης για τα θύματα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος. Τιμάμε τον αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στη χώρα μας ενάντια στην τριπλή κατοχή, καθώς και τις ηρωικές προσπάθειες να διασωθούν όσες περισσότερες οικογένειες Εβραίων Ελλήνων ήταν δυνατό, κατά τη διάρκεια του πογκρόμ των δυνάμεων κατοχής και στην περιοχή μας. Δεν ξεχνάμε την τιτάνια προσφορά στην ανθρωπότητα της ΕΣΣΔ, που σήκωσε το κύριο βάρος της συντριβής της φασιστικής πολεμικής μηχανής.

 

Έχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι για να μπορέσει σήμερα ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, που ξανασηκώνει κεφάλι, να έχει αποτέλεσμα, απαιτείται να καταπολεμηθεί συνολικά η επιχείρηση της ΕΕ, κυβερνήσεων και άλλων παραγόντων να παραχαραχθεί η ιστορική αλήθεια. Να δοθεί απάντηση στην αντιεπιστημονική προσπάθεια εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού, που έχει γίνει η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και ανοίγει το δρόμο για απαγορεύσεις στη δράση κομμουνιστικών κομμάτων και νεολαιών, χρήσης συμβόλων, κλπ. Αυτή η αντικομμουνιστική εκστρατεία οδήγησε σε πλήρη ή μερική απαγόρευση ακόμα και της λειτουργίας των εν λόγω ΚΚ σε χώρες της Βαλτικής και αλλού, στρέφεται επί της ουσίας ενάντια στους λαούς και τους αγώνες τους.

 

Η ανάσυρση από το «μουχλιασμένο» χρονοντούλαπο της ιστορίας αντιδραστικών απόψεων, που αμφισβητούν ακόμα και την ύπαρξη των ναζιστικών στρατοπέδων, το γεγονός της μαζικής εξόντωσης εκατομμυρίων Εβραίων, αλλά και κομμουνιστών, Σοβιετικών αιχμαλώτων, αντιφασιστών, καθώς και Ρομά, ομοφυλοφίλων κ.ά., στηρίζεται εκτός των άλλων και στην επιχείρηση «ξαναγραψίματος» της ιστορίας. Η προσπάθεια αυτή έχει ειδικό στόχο τη νέα γενιά και σκοπό οι νέοι σήμερα να μην γνωρίσουν τη μία και μοναδική αλήθεια. Για αυτό η επίσημη ιστοριογραφία μιλά για τις «διαφορετικές οπτικές της ιστορικής αλήθειας» ρίχνοντας νερό στο μύλο του ιστορικού αναθεωρητισμού.

 

Γιατί τι συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγάλουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι αν μάθουν ότι τον Χίτλερ τον στήριξαν, πριν ανέλθει στην εξουσία αλλά και κατόπιν, οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι μονοπωλιακοί όμιλοι; Αν διαπιστώσουν ότι η ίδια η σοσιαλδημοκρατία (Χίντεμπουργκ) του παρέδωσε το «κλειδιά» της κυβέρνησης στη Γερμανία; Ότι αυτά έγιναν τη δεκαετία του 1930, με τον Χίτλερ να εκλέγεται σε εθνικές εκλογές, ενώ το ίδιο πολιτικό σύστημα 10 χρόνια πριν τον είχε φυλακίσει στο όνομα της παρεμπόδισης της ανόδου του φασισμού! Μα φυσικά το συμπέρασμα είναι ότι ο φασισμός, ο ναζισμός και ο ρατσισμός είναι παιδιά αυτού του σάπιου και βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος και όποιος πραγματικά θέλει να τους πολεμήσει, πρέπει να στοχεύσει στη «μήτρα» που τους γεννά!

 

Κι αν οι νέοι άνθρωποι σήμερα γνωρίσουν ότι οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν στα αντιστασιακά κινήματα σε όλη τη Ευρώπη, με επικεφαλής την ίδια τη Σοβιετική Ένωση που τσάκισε το ναζιστικό τέρας, τότε πως άραγε θα πιάνουν τόπο η βρώμικη προπαγάνδα και τα περί «ολοκληρωτικών καθεστώτων», που εξισώνουν το θύμα με το θύτη; Ένα παραπάνω που η ιστορία της πάλης των λαών ενάντια στο φασισμό διδάσκει ότι ο λαός και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους εκμεταλλευτές τους, παρά μονάχα φτώχεια, πολέμους και δυστυχία και ότι αν το πάρουν οι ίδιοι απόφαση μπορούν να συντρίψουν και αυτούς που μέχρι χθες φάνταζαν ανίκητοι!

 

Μια προσπάθεια μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ανάδειξης της ιστορικής αλήθειας θα μπορούσε να είναι και ένα «Δίκτυο Πόλεων». Ωστόσο από την εισήγηση και το καταστατικό κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Το άρθρο 4 του καταστατικού που αφορά τους σκοπούς του Δικτύου βρίθει από γενικολογίες και ευχολόγια. Μέσα σε αυτό το συγκεχυμένο πλαίσιο στοχοθεσίας, είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να δούμε ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές «απόψεις» να προβάλλονται με τον πλέον επίσημο τρόπο.

 

Γενικά οι σκοποί του Δικτύου όπως αναλύονται, εντάσσονται στην κατεύθυνση της κοσμοπολίτικης αντίληψης περί «πολυπολιτισμικότητας», μια μεθοδολογία που δεν υπολογίζει τους κοινωνικούς, ταξικούς, οικονομικούς όρους που αναπαράγουν τις διακρίσεις και τον αντικειμενικό ταξικό διαχωρισμό της κοινωνίας. Με μια τέτοια βάση, σήμερα συχνά πυκνά (σε παγκόσμια κλίμακα) και υπό το γενικό τίτλο του «αντισημιτισμού» και της «διασποράς του φυλετικού μίσους», τσουβαλιάζονται αντιδραστικές, φασιστικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις και δράσεις με τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που παλεύει για να τερματιστεί η κατοχή και ο εποικισμός, οι διώξεις και η δολοφονική δράση (με τις πλάτες ΕΕ και ΗΠΑ) του κράτους του Ισραήλ, για τη συγκρότηση του δικού του κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

 

Τέλος εντύπωση προκαλεί γιατί στο εν λόγω Δίκτυο δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι Δήμοι της περιοχής, με πιο χαρακτηριστική «απουσία» αυτή του Δήμου Δοξάτου, που άλλωστε ανήκει στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων για τις σφαγές του 1913 και του 1941 από τους Βούλγαρους φασίστες.

(δελτίο Τύπου)