Για την τοποθέτηση φαναριών στις διασταυρώσεις που οδηγούν στο Λιμάνι του Λιμένα Θάσου κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

 

Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

 

Θέμα: Κυκλοφοριακό στο Λιμένα Θάσου

 

Με τον καθημερινό φόβο τροχαίων ατυχημάτων ζουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος του Λιμένα, όχι μόνο λόγω έλλειψης φωτεινού σηματοδότη για την ρύθμιση της κυκλοφορίας σε διασταυρώσεις αλλά και λόγω του ότι δεν υπάρχουν  διαγραμμίσεις.

 

Αποτέλεσμα να βλέπουμε συχνά τροχαία ατυχήματα.

 

Οι πεζοί ιδιαίτερα υπερήλικες, παιδιά, μητέρες με καρότσι, πρέπει να φυλάγονται από οχήματα που πετάγονται ξαφνικά μπροστά τους.

 

Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη την τουριστική περίοδο.

 

Συγκεκριμένα θεωρούμε αναγκαίο την τοποθέτηση φωτεινού  σηματοδότη για ρύθμιση κυκλοφορίας στις δυο διασταυρώσεις που οδηγούν στο Λιμάνι.

 

Αυτή του Μασούτη από την οποία διέρχονται ο κύριος όγκος των οχημάτων. Αλλά και στην επόμενη, προς το κέντρο, που επίσης οδηγεί στο λιμάνι.

 

Επίσης στην διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής πρέπει να επιδιορθωθεί ο σηματοδότης που δεν λειτουργεί.

 

Τέλος χρειάζεται να γίνουν διαγραμμίσεις σε όλες τις διασταυρώσεις.

 

Είναι  αναγκαίο να μεριμνήσει ο δήμος Θάσου μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την λύση αυτού του σοβαρού προβλήματος πριν θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή.

(δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου)