Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το νέο βιβλίο του Κώστα Τζίνα με τίτλο “Πριν σβήσουν οι αναλαμπές”.

 

Αναλυτικά:

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου “Πριν σβήσουν οι αναλαμπές” του Κώστα Τζίνα, που έγινε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας την προηγούμενη Δευτέρα.

 

Η …ιστορία του βιβλίου αφορά τη διαδρομή δύο οικογενειών τα τελευταία 200 χρόνια! Πως επηρέασαν τις ζωές των δύο οικογενειών, όλα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα από το 1822 μέχρι σήμερα; Από την Ήπειρο στην Μικρά Ασία και από

εκεί στη Μακεδονία. 

 

Πως μετακινήθηκαν, πως άφησαν παλιές πατρίδες και

έκαναν ρίζες σε καινούριες; Πώς συναντήθηκαν; Και πως τελικά σώθηκαν αυτές οι ιστορίες και συγκεντρώθηκαν από τον συγγραφέα Κώστα Τζίνα, απόγονο των δύο οικογενειών;

 

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό που χρονολογείται από το 1903 με την επιμέλεια του Χρήστου Ζήσου. Η νομικός και λογοτέχνης από την Δράμα, Έφη Ζάννη επέλεξε και διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου. Για τον Κώστα Τζίνα και την προσωπική διαδρομή μίλησε ο Αλέξης Γούλας ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε και στην συγγενική τους σχέση.

 

Ο Κώστας Παπακοσμάς , που συντόνισε την εκδήλωση, έκανε μια σειρά ερωτημάτων στον συγγραφέα με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου αλλά και τις εποχές που διαδραματίζονται τα γεγονότα μέσα σε αυτό. 

 

Ο συγγραφέας Κώστας Τζίνας μίλησε για την καταγραφή των ιστοριών της οικογένειας του και απάντησε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αίθουσα ήταν συγγραφείς κι άλλων βιβλίων που σχετίζονται με την διαδρομή των οικογενειών του Κώστα Τζίνα και ο συγγραφέας άντλησε πολύτιμα στοιχεία για την ολοκλήρωση της εξαίρετης δουλειά του. 

 

Ο επίλογος της εκδήλωσης περιελάμβανε μια έκπληξη.. πλούσια εδέσματα μικρασιατικών συνταγών που είχε παρασκευάσει με ξεχωριστή φροντίδα και επιμέλεια, όπως και τον διάκοσμο της αίθουσας, η σύζυγος του συγγραφέα Νανά Παυλίδου.

 

Το βιβλίο βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο ΕΚΛΟΓΗ στην οδό Ομονοίας 136 και ο συγγραφέας ευχαριστεί θερμά την Δημοτική Βιβλιοθήκη “Βασίλης Βασιλικός” για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη που παρέστη σε αυτήν και φυσικά όλους τους παρισταμένους.

 

(δελτίο Τύπου)