Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 17 Νοεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ του Προέδρου κ. Μάρκου Δέμπα και του πρέσβη της Βρετανίας κ. Μάθιου Λοτζ. 

 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο β’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, η οικονομική επόπτης κ. Μαρία Καραμπουρνιώτη και ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων κ. Ελευθέριος Κουκουτίνης. Τον πρέσβη συνόδευε ο Υπεύθυνος Πολιτικών Θεμάτων της Πρεσβείας κ. Χρήστος Ψάλτης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας παρουσίασε στον κ. Λοτζ τις οικονομικές δραστηριότητας του Ν. Καβάλας όπως οι εξαγωγές μαρμάρων, καπνού, προϊόντων αγροδιατροφής και εκλεκτών κρασιών. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, τις μοναδικές μας παραλίες και το νησί της Θάσου. 

 

Ειδικά αναφέρθηκαν τα έργα υποδομής στην περιοχή μας, όπως το διεθνές αεροδρόμιο, το εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’» και το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος», η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας με την Αλεξανδρούπολη και την Θεσσαλονίκη, η αύξηση της κρουαζιέρας, έργα τα οποία συμβάλλον στην προσέλκυση νέων επενδυτών.

 

Ο Βρετανός πρέσβης αναφέρθηκε στο συνεχώς βελτιούμενο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα που δημιουργεί συνεχώς αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις βρετανικές επιχειρήσεις, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον θα υπάρξει ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. 

 

Ο κ. Λοτζ αναφέρθηκε ακόμη στην ιδιαίτερη δυναμική και τις εξαιρετικές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας καθώς και στους μακροχρόνιους δεσμούς των Βρετανών με την

χώρα μας.

 

Τέλος, συζητήθηκε επίσης το θέμα του Brexit και τις επιπτώσεις που έχει τόσο στην οικονομία της

Μεγάλης Βρετανίας όσο και στο διεθνές εμπόριο.

 

(δελτίο Τύπου)