Τον διακαή πόθο του να πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής επίθεσης όλων των κυβερνήσεων επέδειξε το ΚΙΝΑΛ, δείχνοντας προκαταβολικά τις προθέσεις τους σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση ή συμμετέχει σε κάποια. 

 

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες σε μια πρόταση για την εστίαση το πρωτοκλασάτο στέλεχος και βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του κόμματός του. 

 

Επιβεβαίωσε στη μεγάλη εργοδοσία του κλάδου ότι θα τσακιστούν κι άλλο τα όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει, να «κοιμάται ήσυχη». 

 

Δε χόρτασαν με όσα μύρια κέρδισαν, θέλουν κι άλλα. Αυτή τη φορά, λοιπόν, προτείνουν οι εργαζόμενοι στην εστίαση να δουλεύουν με εργόσημο (κάτι σαν "συνεργατικός" διανομέας) και να ασφαλίζονται με 220€ για 8ωρη δουλειά, όσο δηλαδή σήμερα ένας 4ωρος!!! 

 

Στην ουσία, νομιμοποιεί τη μαύρη αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία που χρόνια τώρα εφαρμόζουν αυθαίρετα οι εργοδότες στον κλάδο.

 

Όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους και με αποκορύφωση το νόμο Χατζηδάκη δεν τους έφτασε μάλλον!  

 

Η μεγαλοεργοδοσία δεν ικανοποιήθηκε και θέλει περισσότερη μείωση των μισθών μας για να έχουν περισσότερα κέρδη αυτοί. Την ίδια ώρα που μέσα στην πανδημία χιλιάδες συνάδελφοι έμειναν άνεργοι και άλλοι τόσοι αλλάξαν κλάδο. 

 

Την ίδια ώρα μας τσακίζει η ακρίβεια. Καθημερινά μετράμε 100 νεκρούς από covid χωρίς κανένας να συγκινείται για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

 

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ιδιωτικοποιησουν τα πάντα. Και φάνηκε ξεκάθαρα πόσο "ικανός" είναι ο ιδιωτικός τομέας... Φάνηκε στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα χιόνια, στην εκπαίδευση, στην υγεία. Παντού καταστροφές!!!

 

Είναι επιλογή του συστήματος να ικανοποιεί τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών και σε εμάς να αφήνει ψίχουλα. Από το 2012 το ΠΑΣΟΚ κατήργησε τις ΣΣΕ και συνέχισαν όλα αυτά τα χρόνια ο ένας μετά τον άλλο να βάζουν λιθαράκια στο τείχος των αντεργατικών μέτρων.

 

 Είναι αποκαλυπτικό και συνάμα εξοργιστικό ότι τις προάλλες ο Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το παραδέχτηκε κυνικά σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δε ζεις με τα 600, αλλά είναι καλύτερα από το τίποτα!!!!

 

Παλεύουμε για καλύτερη ζωή. Δε συμβιβαζόμαστε με λιγότερα. Έχουμε τη ζωή μας και τις οικογένειές μας και απαιτούμε το καλύτερο.

 

Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας και ενώνουμε τις φωνές μας με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους από τα πετρέλαια Καβάλας, την efood, την Cosco, τη Λαρκο, το Hilton και τόσους άλλους χώρους δουλειάς που παλεύουν για τα αυτονόητα.

 

Διεκδικούμε :

-Υποχρεωτική ΣΣΕ για όλους

-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

-Κανένας εργαζόμενος με εργόσημο.

-Κάτω τα χέρια από το τεκμαρτό των σερβιτόρων.

-Επιστροφή στα βαρέα και ανθυγιεινά.

-Μέτρα προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

-Στήριξη στις εργαζόμενες μητέρες.

-Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους στα 600€

-Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας τώρα.