Το θέμα των ανατιμήσεων θέτουν στον δήμαρχο Θάσου και στο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

 

«Θεωρούμε ότι οι πρόσφατες αυξήσεις σε μια σειρά από Προϊόντα - Αγαθά - Ενέργεια θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην Λειτουργία του Δήμου μας και θα επηρεάσουν τόσο στις ενδεχόμενες προμήθειες υλικών όσο και στα έργα' τα οποία είτε είναι σε εξέλιξη , είτε είναι στην διαδικασία έναρξης», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

 

Επίσης ρωτούν «σε τί ενέργειες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα καθώς και τι έχει σκοπό να πράξει από εδω και πέρα για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση».

 

Αναλυτικά: 

 

«Το μεγάλο ζήτημα των ανατιμήσεων θεωρούμε επίσης ότι θα βάλει σε δοκιμασία και την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του Δήμου καθώς και την δυνατότητα πραγματοποίησης έργων που αφορούν την καθημερινή λειτουργία μιας μερίδας υπηρεσιών που παρέχονται από τον Δήμο.

 

Οι ρυθμοί αύξησης δε των Προϊόντων - Αγαθών είναι τόσο γρήγοροι και συνεχείς που φοβόμαστε ότι πολύ σύντομα θα επηρεάσουν και τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου  σε ότι αφορά (Σχολεία , Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς Σταθμούς , Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π.).

 

Η κατάσταση φαίνεται να δείχνει ότι θα επιδεινωθεί και από την απώλεια των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Κεντρικής Κυβέρνησης οι οποίες έχουν γνωρίσει μεγάλη μείωση τα τελευταία χρονιά σε συνδυασμό με την αύξηση των αρμοδιοτήτων που έχουν πάρει οι Δήμοι.

 

Αναλύοντας όλα αυτά θεωρούμε ότι ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σαν Δήμος Θάσου σε μια Οικονομική Ασφυξία είναι ορατός και θα έχει δύσκολες Οικονομικές συνέπειες ιδιαίτερα κατά την περίοδο που διανύουμε και σε ότι αφορά τις ''Πιθανές Αυξήσεις'' σε Δημοτικά Τέλη , Δημοτικούς Φόρους, Παρεχόμενες από τον Δήμο Υπηρεσίες.

 

Ρωτάμε την διοίκηση του Δήμου Θάσου: Σε τι  ενέργειες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα καθώς και τι έχει σκοπό να πράξει από εδώ και πέρα για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑΣΟΥ

 

Χρυσαφης Νικολαος

Κυριατζιδου Χαρικλεια

Λαμπρινιδης Λαμπρος

 

(δελτίο Τύπου)