Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας στην Καβάλα πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτη (30/6) εργαζόμενοι Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στις κοινωνικές δομές των δήμων

 

Όπως αναφέρουν, διεκδικούν την μετατροπή των συμβάσεων τους από Ορισμένου σε Αορίστου χρόνου με νομοθετική ρύθμιση τώρα γιατί το αύριο πλέον δεν περιμένει». 

 

Ο Σύλλογος Συλλογος Εργαζομενων Ν.Καβάλας συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών του Δήμου Καβάλας και Νέστου.

 

«Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων  με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Δήμων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου, στο πλαίσιο συγχρημαδοτούμενων με ευρωπαϊκούς πόρους προγραμμάτων. Οι εργαζόμενοι (περισσότεροι από 150 στον αριθμό) ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε Αορίστου Χρόνου, δεδομένου ότι καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αναφέρει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο τελικό σχέδιο του  ΕΣΠΑ 2014-15 που εγκρίθηκε το 2015, και στις μετέπειτα συμφωνίες με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο που χρηματοδοτεί τις εν λόγω δράσεις, περιέλαβε ότι μετά τη λήξη της προγραμματικής περιόδου η βιωσιμότητα των δομών αυτών θα εξασφαλιστεί με την ένταξή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ως οργανικών τους μονάδων που θα στελεχωθούν από τους εργαζομένους τους σε θέσεις μόνιμων δημοτικών  υπαλλήλων» συμπληρώνει. 

 

«Η ανάληψη, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα σε συνέργεια με το κεντρικό κράτος,  των δράσεων φροντίδας στην κοινότητα για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες, είναι αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και διασφαλίζει την ανθεκτικότητα σε κοινωνικό, οικονομικό και περιφερειακό επίπεδο και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας.  

 

Δεδομένης της εξόδου από τα μνημόνια και της άρσης των δημοσιονομικών περιορισμών, η λύση αυτή είναι σήμερα απόλυτα εφικτή. Ας μην λησμονούμε ότι υπάρχει η απόφαση  υπ’ αριθ. C‑760/18 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαιώνει του εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», καταλήγει η κ. Ελευθεριάδου. 

 

Δείτε Φωτογραφίες: