Στην Θεσσαλονίκη ήδη άρχισαν τις προετοιμασίες για την διοργάνωση του «Thessaloniki AirSea Show» (δες ΕΔΩ) και η Καβάλα χάνει ένα δρώμενο το οποίο είχε γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια. Ο επικεφαλής του Ομίλου «Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης αναφέρει ότι «ο δήμαρχος έβαλε τα δυνατά του και κατάφερε να το διώξει». 

 

«Άλλωστε το είχε δηλώσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στο Kavala AirSea Show κολλάει ο κορωνοϊός, ενώ στο Cosmopolis δεν κολλάει (δήλωση που ενδεχομένως έχει και ένα ψήγμα αλήθειας, αφού έτσι όπως έχει καταντήσει το  Cosmopolis, με συναυλίες με μονοψήφιο αριθμό θεατών, ενδεχομένως στις εκδηλώσεις του ο κορωνοϊός να μεταδίδεται δυσκολότερα)», λέει ο κ. Εριφυλλίδης

 

«Κρίμα και άδικο για την πόλη να αδυνατούν ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή να στηρίξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία αγκαλιάζεται από τον κόσμο και πηγαίνει την Καβάλα ένα βήμα μπροστά και με το έτσι θέλω να στηρίζουν μόνο τις εκδηλώσεις που εκείνοι, αφ' υψηλού και με κριτήρια τα οποία μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν (αν τα γνωρίζουν), επιλέγουν και επιβάλλουν στους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες της Καβάλας», επισημαίνει. 

 

«Το ίδιο έγινε και με το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου»

 

«Το ίδιο άλλωστε έγινε και με το Φεστιβάλ Γ. Α. Παπαϊωάννου, το οποίο μετά από 20 χρόνια ιστορίας άλλαξε όνομα και επί της ουσίας καταργήθηκε. Ετσι, η  Καβάλα πλέον ούτε Kavala AirSea Show έχει ούτε Cosmopolis έχει ούτε Φεστιβάλ Γ. Α. Παπαϊωάννου έχει.

 

Πολύ δυσάρεστη η σημερινή είδηση, διότι το Kavala AirSea Show είχε αναπτύξει τη δική του ξεχωριστή δυναμική και θα μπορούσε να αποτελέσει πολύ σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες που η Καβάλα τα επόμενα χρόνια θα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ», καταλήγει ο Γιάννης Εριφυλλίδης.