Διαστάσεις έχει λάβει η πρόταση που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας για τη μετονομασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευθέρης Αθανασιάδης. «Ας μην γίνουμε ρεζίλι ξανά όπως με το μνημείο των Εβραίων» τόνισε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

 

Την πρόταση φέρνει στο Συμβούλιο Κοινότητας Καβάλας η τοπική σύμβουλος Φωτεινή Κόγια, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 13:30 (δες ΕΔΩ). 

 

«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική μέχρι να φτάσει το θέμα στο συμβούλιο. Σαν πόλη γίναμε ήδη μία φορά ρεζίλι με τον μνημείο των Εβραίων, μην πάθουμε πάλι τα ίδια», είπε ο δήμαρχος Καβάλας μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Κομνηνού στην τηλεόραση του center. 

 

“Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος άσχετα με την δήλωσή του, άσχετα με το αν κάποιος συμφωνεί με τον Βασιλικό ή όχι, η Βιβλιοθήκη πήρε το όνομά του για την προσφορά του στα γράμματα, στην πόλη της Καβάλας, αλλά και σε όλο το νομό καθώς έχει καταγωγή από την Θάσο.

 

Οι ιδέες δεν διώκονται. Είπε την άποψή του για τον Κουφοντίνα. Ούτε εγώ την ασπάζομαι. Δεν θα κρίνουμε τον Βασιλικό για την δήλωσή του, αλλά για την προσφορά του. 

 

Κάνουμε λάθος αν βγάλουμε το όνομα του Βασιλικού και να βάλουμε του Αθανασιάδη. Ποιος είπε και ότι ο ίδιος θα το ήθελε. Τον Λευθέρη Αθανασιάδη θα τον τιμήσουμε διαφορετικά. Θα τον τιμήσουμε για τα δέκα χρόνια. Υπάρχουν πολλές προτάσεις», τόνισε ο κ. Μουριάδης. 

 

«Ας ξεφύγουν από τις μικροπολιτικές. Είδαμε και πάθαμε να ξεφύγουμε από το αριστερός και δεξιός. Έχει επέλθει στη κοινωνία μία ισορροπία και το κράτος δουλεύει πολύ καλύτερα. Μην ζωντανεύουμε φαντάσματα. 

 

Κάνω πρόταση και στην κυρία Κόγια και σε όλους τους συμβούλους, διότι είμαι σίγουρος ότι το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο, να το σκεφτούν. Θα επικοινωνήσω και με τους αρχηγούς των παρατάξεων για το συγκεκριμένο θέμα», κατέληξε ο δήμαρχος Καβάλας.   

 

Σε περίπτωση που περάσει από το Συμβούλιο Κοινότητας της Καβάλας θα πρέπει να περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.