Μετά από μια ακροαματική διαδικασία 5,5 ετών, η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε. Τι δήλωσαν πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της αυτοδιοίκησης μετά την απόφαση.

 

Θόδωρος Μουριάδης – Δήμαρχος Καβάλας: «Ιστορική απόφαση»

 

"Η ιστορική απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση η "Χρυσή Αυγή", αποτελεί κόλαφο για όσους φρόντισαν να αμφισβητήσουν εμπράκτως τις έννοιες της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος και της ελεύθερης έκφρασης απόψεων και ιδεών.

 

Το Κράτος Δικαίου όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στο όνειδος του φασισμού, δικαιώνοντας τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημόσια τάξη και τον πολιτικό μας πολιτισμό".

 

Μακάριος Λαζαρίης – Βουλευτής Καβάλας ΝΔ: «Ηχηρή απάντηση στον φασισμό»

 

«Ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία η σημερινή. Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή είναι η πιο ηχηρή απάντηση στο φασισμό. 

Η Νέα Δημοκρατία, με την αποφασιστική στάση της που οδήγησε το νεοναζιστικό μόρφωμα στο εδώλιο, αισθάνεται δικαιωμένη. Ο αγώνας ενάντια στο μίσος και το διχασμό συνεχίζεται».

 

Τάνια Ελευθεριάδου – Βουλευτής Καβάλας ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ναζί στη φυλακή»

Η σημερινή είναι μία σπουδαία ημέρα για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη, για την Ιστορία του τόπου μας.

 

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου αναγνωρίζει και τεκμηριώνει αυτό που γνώριζε το συντριπτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας: Η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική, ναζιστική οργάνωση!

 

Πρόκειται για μία απόφαση που δικαιώνει τον κόσμο που εναντιώθηκε στο φασισμό και την Χρυσή Αυγή, όταν εκείνη έμπαινε δειλά δειλά στα σπίτια μας. Όταν κάποιοι έψαχναν μία πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή για να συμπορευτούν. Όταν κάποιοι άνοιγαν συζητήσεις στα κρυφά με τους σημερινούς καταδικασθέντες.

 

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους του αντιφασιστικού κινήματος, σε εκείνους που ύψωσαν φωνή, που κέρδισαν τον φόβο, που δεν έσκυψαν το κεφάλι. Ένα «ευχαριστώ» στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους, σε όσους δεν σώπασαν. Φυσικά, χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη στη Μάγδα Φύσσα.

 

Ο λαός αποδοκίμασε τη δράση της Χρυσής Αυγής και την έστειλε εκτός του ελληνικού κοινοβουλίου. Η κοινωνία απαίτησε την απομόνωση της φωνής της.

 

Ο αγώνας όμως για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν σταματά.Οφείλουμε να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μία πατρίδα χωρίς το δηλητήριο του φασισμού, χωρίς τη ρατσιστική βία, χωρίς άλλες εγκληματικές οργανώσεις.