Μπορεί οι βροχές και η ψύχρα των τελευταίων 24ωρων να είναι αναμενόμενα δεδομένα για μια περίοδο όπως το τέλος του Σεπτέμβρη, φαίνεται όμως ότι ο Οκτώβριος μπαίνει με… περίεργες διαθέσεις. 

 

Μετά τον κυκλώνα Ιανό, μπήκαμε σε μια σχετικά ομαλή περίοδο η οποία όμως θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με φαινόμενα πολύ διαφορετικά από αυτά που θα περίμενε κανείς δύο εβδομάδες πριν τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Οι μετεωρολόγοι μιλούν για έναν «μίνι καύσωνα» από το Σαββατοκύριακο έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. 

 

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για τιμές-ρεκόρ μέσα στον Οκτώβριο και εκτίμησε ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανέβει εντυπωσιακά ο υδράργυρος» 

 

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων: 

 

Σάββατο και ειδικά το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Μπορώ να πω ότι θα έχουμε συνθήκες καύσωνα. Μιλάμε για τιμές ρεκόρ για Οκτώβριο, τιμές που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση γιατί χρόνια είχα να δω τέτοιες θερμοκρασίες. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με αυτό το ενδεχόμενο. 

 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι από σήμερα Τρίτη εξασθενούν οι βροχοπτώσεις, αν και θα σημειωθούν μερικές βροχές μέτριας έντασης και ενδεχομένως λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο και στην δυτική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα.   

 

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες αραιές νεφώσεις αλλά από το Σάββατο θα σημειωθεί «εντυπωσιακότατη άνοδος της θερμοκρασίας».