Το meteokav.gr αναφέρει σε πρόγνωση του, πως την Τρίτη (23/04), στην Καβάλα θα υπάρξουν βροχές αλλά και αφρικανική σκόνη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για λασποβροχές.

 

 

Αναλυτικά το meteokav αναφέρει τα εξής:

“Το "τελευταίο επεισόδιο" της μεταβολής του καιρού που μας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες αναμένεται αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την αφρικανική σκόνη. Υψηλή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση λασποβροχών. Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.

 

Αναλυτικότερα, αργά μέσα στην νύχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής από τα νότια που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού. 

 

Έπειτα, αναμένεται πρόσκαιρη σταδιακή βελτίωση, όμως από τις μεταμεσημβρινές εώς τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Την Τετάρτη τα επίπεδα αφρικανικής σκόνης θα πέσουν σταδιακά σε μηδενικά επίπεδα. Παράλληλα, από την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση του καιρού και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

 

Μέχρι την Παρασκευή η άνοδος της θερμοκρασίας δεν θα αφορά τις ελάχιστες τιμές (θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα), έπειτα η άνοδος θα γίνει γενικευμένη. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.”