Μία δήλωση του γενικού γραμματέα της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Καβάλας, Νικόλαου Σιδηρόπουλου σχετικά με τα σχολεία και τους γονείς πυροδότησε αντιδράσεις, με τους γονείς μέσω δελτίου Τύπου να του απαντούν, ενώ ακολούθησε νέα ανάρτηση του κ. Σιδηρόπουλου.

 

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Σιδηρόπουλου: 

 

"Καλώ όλους τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις των σχολείων του Δήμου Καβάλας, να πάρουν τα παιδιά τους από τις αυλές και τα σχολικά κτίρια, ώστε αυτά να ανοίξουν και να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Εφόσον δεν λήξουν οι καταλήψεις εντός της διορίας που δίνουν τα αστυνομικά όργανα - σύμφωνα με καθ' ύλιν αρμόδια πληροφόρησή μου - θα υπάρξει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και η αναζήτηση ποινικών και τυχόν αστικών συνεπειών.

 

Επιτρέψτε μου να προσθέσω την φράση "λίγη σύνεση παρακαλώ πολύ". Να προστατέψουμε την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών".

 

Στη συνέχεια οι εκλεγμένοι γονείς με δελτίο Τύπου αναφέρουν τα εξής

 

"Ο κύριος Σιδηρόπουλος, Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Καβάλας με τις
σημερινές του δηλώσεις κάνει πως δεν βλέπει την απαράδεκτη κατάσταση στα
σχολεία:

 

Τους μαθητές που στοιβάζονται σαν σαρδέλες λεωφορεία, στις ακατάλληλες σχολικές αίθουσες, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας. Αυτά είναι που παρακινούν τους μαθητές να εναντιωθούν, να αγωνιστούν, να παλέψουν.

Οι απειλές για «αναζήτηση ποινικών και τυχόν αστικών ευθυνών» που κατευθύνονται προς τους μαθητές και τους γονείς τους είναι απαράδεκτες! Ας δείξει ο κος Σιδηρόπουλος την πρέπουσα «σύνεση» κι ας σταματήσει να κουνά το δάκτυλο σε αυτούς που αγωνιούν και παλεύουν για τα αυτονόητα: Να είναι τα σχολεία μας υγειονομικά ασφαλή! Αυτό διεκδικούν οι μαθητές, αυτό απαιτεί και η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών που βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους!

 

Η Κυβέρνηση έχει πολλούς άλλους στυλοβάτες για την πολιτική της και την
προπαγάνδα της. Δεν χρειάζεται ακόμα έναν!!!"

 

Tην παραπάνω ανακοίνωση υπογράφουν οι:

 ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ (Γραμματέας της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜ-Θ,
Ταμίας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας)
ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜ-Θ)
ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (μέλος του Δ/Σ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜ-Θ, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 16 ου Δημοτικού &
Νηπιαγωγείου Καβάλας).

 

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε νέα ανακοίνωση του κ. Σιδηρόπουλου, όπου μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: 

 

"Επί της κοινής δήλωσης - απάντησης εκλεγμένων Γονέων προς εμένα σε σχέση με το πρωινό δημόσιο κάλεσμά μου προς τους γονείς, έχω το δικαίωμα να τοποθετηθώ ως εξής :

 

Απάντησαν οι εκλεγμένοι συνάδελφοι ως εκπρόσωποι των γονέων μαθητών, που συμμετείχαν στις καταλήψεις; Γνωρίζω καλά ότι οι ίδιοι ούτε συμμετείχαν, ούτε παρακίνησαν οτιδήποτε. Συνεπώς η ανακολουθία αυτή προκαλεί έκπληξη.

 

Για την "μομφή" ότι είμαι απολογητής - υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής, σας παραπέμπω στις δημόσιες αναρτήσεις μου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης "Facebook". Εκεί, ο,τι γράφω μένει και δύναται να χρησιμοποιηθεί. Άλλωστε, πέραν αυτού, έχω τοποθετηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην προ λίγων ημερών Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών ΑΜΘ, της οποίας είναι οι ίδιοι μέλη. Καθαρές κουβέντες. Για να γελάσει πικρά και ο κάθε πικραμένος...

 

Έκανα χρήση της διπλής ιδιότητάς μου, διότι έλαβα γνώση ότι υπήρχε εντολή αστυνομικής παρέμβασης στις εν εξελίξει καταλήψεις. Θεωρώ ότι ο κάθε εκλεγμένος στα όργανα το πρώτον - εφόσον δύναται - οφείλει να προλάβει την ταλαιπωρία και τον στιγματισμό της προσαγωγής εφήβων μαθητών στο αστυνομικό τμήμα, αλλά και της αγωνίας των γονέων τους, καθώς και την τυχόν άδικη εμπλοκή τους. Υπό την έννοια αυτή, ο στόχος επιτεύχθηκε.

 

Δεν μπαίνω καθόλου στη διαδικασία να κρίνω αν υπήρξαν δημοκρατικές διαδικασίες για την λήψη αποφάσεων για τις καταλήψεις. Και τούτο, διότι όλοι από τα ίδια θρανία περάσαμε.

 

Ο σκοπός, δηλαδή τα αιτήματα των μαθητών, είναι δίκαιος σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη. Όμως σε κάθε περίπτωση, ο τυχόν δίκαιος σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Το μέσον της κατάληψης δεν είναι ενδεδειγμένο, ευτελίζει τα αιτήματα. Αυτό βέβαια είναι προσωπική μου άποψη και δεν προέβην στο κάλεσμα με βάση την άποψή μου.

 

Εν κατακλείδι, θέλω να γνωρίζετε, ότι δεν είμαι επαγγελματίας συνδικαλιστής που ανήκω σε οποιαδήποτε παράταξη. Θα προτιμούσα τους κομματικούς μηχανισμούς έξω από τους συλλόγους γονέων. Έλαχε να ασχοληθώ με τους συλλόγους γονέων, χωρίς να προσδοκώ οτιδήποτε ως προϋπηρεσία για να την δείξω κάπου, δυστυχώς όμως η μεγάλη αποχή των γονέων από τους συλλόγους τους δημιουργεί και τα σημερινά φαινόμενα".