Την κύρωση του αναδασμού του Λιθοχωρίου και των Τεναγών που αναμένεται να λύσει ζητήματα των αγροτών, αλλά και την υπογραφή σύμβασης Γεώτρησης στο Ποδοχώρι ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου το πρωί της Τετάρτης 23/9 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

 

«Ήταν ένας αναδασμός ο οποίος διήρκησε πολλά χρόνια και απαιτούσε η τοπική κοινωνία κυρίως στον Ξεριά γιατί πολλοί κάτοικοι έχουν αγροκτήματα στο Λιθοχώρι. Με τον αναδασμό δίνουμε λύση σε μακροχρόνια προβλήματα των αγροτών. Μειώνεται το κόστος παραγωγής και αποκτάνε τίτλους ιδιοκτησίας» σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης και συνέχισε: «Στο Λιθοχώρι με την έγκριση του αναδασμού έχουμε στείλει έγγραφο και στον ΤΑΡ γιατί πέρασε από την περιοχή ο αγωγός και πολλοί αγρότες δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν γιατί δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας».

 

Το επόμενο διάστημα οι δικαιούχοι θα μπορούν να προσέρχονται στην αντιπεριφέρεια και να παίρνουν τους τίτλους ιδιοκτησίας.

 

Κύρωση αναδασμού στα Τενάγη Φιλίππων 

 

Μετά από συννενόηση με το Εθνικό Κτηματολόγιο έχουν ολοκλρωθεί οι διαδικασίες των ΚΑΕ και οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες της περιοχής των Φιλίππων μπορούν από αύριο να λαμβάνουν τους τίτλους ιδιοκτησίας. 

 

Γεωτρήσεις σε Ποδοχώρι, Μεσορόπη και Πλατανότοπο

 

Στον δήμο Παγγαίου  υπογράφηκε η σύμβαση για την ανόρυξη γεώτρησης στο αγρόκτημα Ποδοχωρίου, προϋπολογισμού 50 χιλιάδων ευρώ και πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο.

 

Επίσης στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας για το 2021, εντάχθηκαν ακόμα γεωτρήσεις προϋπολογισμού 180 χιλιάδων ευρώ στα αγροκτήματα, Μεσορόπης και Πλατανοτόπου.