«Φρένο» βάζει το ΤΑΙΠΕΔ στην κατασκευή κόμβων του αυτοκινητόδρομου της Εγνατία Οδού στις περιοχές Πέρνης και Οφρυνίου. Συγκεκριμένα, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είναι φορέας σύνταξης και υλοποίησης δύο μελετών -τις οποίες πληρώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ- για τη μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε πλήρη κόμβο και τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή Οφρυνίου.

 

Το αίτημα για τους οδικούς κόμβους είναι παλιό και αρκετά σοβαρό αφού πέρα από την εξυπηρέτηση των οδηγών, τα ζητούμενα έργα θα παρέχουν και μεγαλύτερη ασφάλεια. 

 

Για το θέμα αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020  στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή

 

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι η δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στην Πέρνη επιβάλλεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ασφάλειας καθώς εξυπηρετεί το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

 

Για την περίπτωση του Οφρυνίου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

 

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει πως «ο υπουργός κατανόησε και συντάχθηκε με τα επιχειρήματα» και ότι «υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν με το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και την Εγνατία Οδό Α.Ε.»