Λόγω των προκαθορισμένων δημοτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν θα ήταν δυνατόν τα επίσημα 20χρονα της αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας να γιορταστούν την 1η Ιουνίου 2019 ακριβώς την ημέρα της επετείου δηλαδή, αλλά πολύ ενωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου.

 

  Όμως ο σύλλογος για την προώθηση της αδελφοποίησης «ΦΙΛΟΣ» α.Σ., για τα 20χρονα συνέλαβε την ιδέα να διοργανωθεί κι ένα πανηγύρι σε συνεργασία με το γραφείο διεθνών σχέσεων της πόλης της Νυρεμβέργης, την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και όσο το δυνατόν περισσότερους εθιμοτοπικούς συλλόγους. Τα κέρδη δε της εκδήλωσης  τα κέρδη αποφασίστηκε να διατεθούν σε ένα ευαγές ίδρυμα της Καβάλας και συγκεκριμένα στο Πουλίδειο γηροκομείο Καβάλας.

 

  Έτσι στον χώρο του Nachbarschaftshaus Gostenhof (του Πυθαγόρα δηλαδή της  Νυρεμβέργης) μέσα στο κατάμεστο προαύλιο, πραγματοποιήθηκε κάτω από έναν λαμπρό ήλιο που θύμιζε Ελλάδα, το ελληνοφρανκωνέζικο αυτό πανηγύρι. Στο κάλεσμα αυτό εκτός της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης ανταποκρίθηκαν οι παρακάτω σύλλογοι: Σύλλογος Ηπειρωτών «Δωδώνη», Σύλλογος Θεσσαλών «Μετέωρα», F.C. Hellas Nürnberg e.V., Σύλλογος Μακεδόνων «Μέγας Αλέξανδρος», Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης «Εύξεινος Πόντος-Καρδινάλιος Βησσαρίων», Σύλλογος Τρικαλινών και φίλων «Τρίκαλα».

 

Τον δήμαρχο Dr Uli Maly εκπροσώπησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Markus König, ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων. Ο πρόεδρος του συλλόγου ΦΙΛΟΣ Σωτήρης Ξώγνος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ενώ διαβεβαίωσε ότι στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 20χρονα της αδελφοποίησης και στην Καβάλα.

 

Το πανηγύρι κράτησε μέχρι τις 11 το βράδυ υπό το φώς των προβολέων. Τα έσοδα από την εκδήλωση ανέρχωνται σε 1200 € και θα τα παραδώσει  ο ίδιος ο δήμαρχος Νυρεμβέργης κ. Maly στην διεύθυνση του ιδρύματος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Καβάλα κατά την διάρκεια του Cosmopolis. Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση του ΦΙΛΟΣ στη Νυρεμβέργη.