Τεράστια είναι η αναστάτωση σε αρκετές οικογένειες φέρνει η απόφαση της διοίκησης της Eurobank να κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Ερυθρού Σταυρού στην Καβάλα, λέει στον ΚavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ταχυδρομικού ταμιευτηρίου Eurobank Αντώνης Δεληχάτσιος

 

Οι εργαζόμενοι έχουν διορία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να αποφασίσουν εάν θα μετακινηθούν σε κατάστημα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης ή να δεχθούν το πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουν. 

 

«Πρόκειται για απόφαση που θα ξεκληρίσει οικογένειες και δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των συναδέλφων στην τράπεζα είναι 40 ετών. Το δίλημμα για μετακίνηση ή εθελούσια έχει δοθεί και σε άλλους εργαζομένους της τράπεζας σε όλο το νομό», τονίζει ο κ. Δεληχάτσιος.  

 

«Η τράπεζα αποφασίζει σε μία πόλη όπως η Καβάλα να συνεχίσει με ένα κατάστημα. Και αναρωτιόμαστε, πώς ο κόσμος θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί. Δύο καταστήματα υπάρχουν τώρα και βλέπουμε ουρές», συμπληρώνει. 

 

Οι «ενοικιαζόμενοι»εργαζόμενοι 

 

«Σε όλες τις τράπεζες υπάρχουν «ενοικιαζόμενοι». Έχουν εργασιακές σχέσεις με άλλη εταιρία και κάνουν την ίδια δουλειά. Και στο κατάστημα που θα κλείσει στην Καβάλα υπάρχει συνάδελφος ενοικιαζόμενος και γι’ αυτόν πρέπει να μεριμνήσουμε να έχει μία ανθρώπινη αντιμετώπιση. Ένας νοικιαζόμενος κοστίζει περισσότερο στην τράπεζα ένας ενοικιαζόμενος» σημειώνει ο κ. Δεληχάτσιος. 

 

Σε αυτό που στέκεται είναι ότι: «Οι τραπεζοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα πριν δέκα χρόνια ήταν 60 χιλιάδες και τώρα 30 χιλιάδες. Για να εξυπηρετείτε ποιοτικά ο πολίτης αντιστοιχεί ένας τραπεζοϋπάλληλος σε 150 κάτοικους ή ένα τραπεζικό υποκατάστημα για 3 χιλιάδες κατοίκους. Στην Ελλάδα έχουμε διπλάσια αρνητικά νούμερα. Ένας τραπεζοϋπάλληλος για 6 κατοίκους. Στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών βρισκόμαστε στην τελευταία θέση

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: