γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Πρώτα τον εγκατέλειψαν σχεδόν όλοι οι περιφερειακοί του σύμβουλοι. Μετά τον «άδειασαν» μπροστά στην ηγεσία της ΝΔ. Κι αφού δια χειρός Μητσοτάκη (και Άδωνι) εξασφάλισε το «χρίσμα», τότε πήραν «σάρκα και οστά» οι «υποσχέσεις» που είχαν δώσει όσοι βρέθηκαν απέναντί του, ότι θα κατέβουν χωρίς αυτόν. 

 

Ο Χρήστος Μέτιος είδε μέσα σε δύο χρόνια να «ξηλώνεται το πουλόβερ» της ομάδας Παυλίδη, μια διαδικασία που άρχισε σχεδόν αμέσως μετά τον πρόωρο χαμό του εκλεγμένου περιφερειάρχη, όταν μια ομάδα ανθρώπων στη ΝΔ, κοντά στην «αυλή» του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπάθησε με άκομψους χειρισμούς και κάθε μέσο να επιβάλλει ως «εκλεκτό» τον άνθρωπο που αποδείχθηκε «ο πιο αδύναμος κρίκος». 

 

Κι αφού διαπιστώθηκε και δημοσίως ότι έφυγαν από το πλευρό του όλοι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, αυτοί δηλαδή που εκλέχθηκαν με λαϊκή ψήφο σε θέσεις σχεδόν ισότιμες του παλιού νομάρχη, αυτός έκανε σα να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Στην αρχή «ξήλωσε» τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Με τη διαφορά ότι δεν είχε τη δυνατότητα από το νόμο να τον παύσει ή να τον αντικαταστήσει. Και το διατυμπάνισε. 

 

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2018, έκανε το ίδιο με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Το έκανε μια ημέρα μετά την παρουσία του στην εκδήλωση του Χριστόδουλου Τοψίδη, με τον οποίο θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Τις αρμοδιότητες Μαρκόπουλου τις «μεταβίβασε» στον Αντωνιάδη. Στον μοναδικό άνθρωπο δηλαδή που έχει μείνει στο πλευρό του από την παλιά ομάδα διοίκησης Παυλίδη. 

 

Ο Μέτιος είπε ότι το κάνει αυτό «λόγω έμπρακτης αδυναμίας συνεργασίας». Το θέμα είναι πότε ακριβώς την διαπίστωσε αυτή την κατάσταση. Δημοσιεύοντας την απόφαση μια ημέρα μετά από εκδήλωση που έδωσε σαφή μηνύματα στο εσωτερικό της ΝΔ για το ποιος έχει την παράσταση νίκης, ο Χρήστος Μέτιος κατάφερε να «φωνάξει δυνατά» το πόσο αδύναμος αισθάνεται.

 

Το αυτί του Μαρκόπουλου δεν ίδρωσε. Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το υποτιθέμενο ξήλωμα, δήλωσε ότι θα βρίσκεται κάθε μέρα στο γραφείο του μέχρι να λήξει η θητεία του, στις 30/8/2019, όπως ακριβώς εκφράστηκε η λαϊκή ετυμηγορία. Θύμισε δηλαδή στον «με το στανιό» περιφερειάρχη, ότι ο ίδιος εκλέχθηκε από τον κόσμο αντιπεριφερειάρχης κι ότι εκείνος είναι «βαλτός» ή «φυτευτός» στη θέση του περιφερειάρχη από ένα σώμα εκλεκτόρων. Ο Μαρκόπουλος χαρακτήρισε τον Μέτιο «απερχόμενο και μεταβατικό». 

 

Ο Μέτιος όχι απλώς έβαλε ένα ακόμη αυτογκόλ, στο οποίο «κάλεσε» και πολλούς θεατές με την ανακοίνωσή του, αλλά έδωσε και μια καλή πάσα στον αντίπαλό του Τοψίδη, ο οποίος έσπευσε να μιλήσει για «πανικό».

 

Τόσο ο Μαρκόπουλος όσο και ο Τοψίδης, αναρωτήθηκαν δημοσίως για ποιο λόγο ο Μέτιος δεν «ξήλωσε» και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ο οποίος όχι απλώς κατεβαίνει με αντίπαλο συνδυασμό, αλλά είναι επικεφαλής και υποψήφιος περιφερειάρχης, ως δεύτερος αντάρτης μετά τον Τοψίδη. 

 

Η σιωπή Πέτροβιτς -που είχε κι αυτός μια καλή πάσα για να ασκήσει κριτική στον αντίπαλο (;) Μέτιο- δείχνει ότι μάλλον στο τέλος θα συμπορευθεί με τον απερχόμενο περιφερειάρχη. 

 

Κατά τα άλλα στη ΝΔ είναι… μια ωραία ατμόσφαιρα. Κι όλοι μαζί "στρώνουν το χαλί" για τον Κώστα Κατσιμίγα...