Ελευθερία Αρβανιτάκη, Τζίμης Πανούσης, Νίκος Πορτοκάγλου και Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι τα ονόματα που θα φιλοξενηθούν στο φετινό 16ο μουσικό φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» που αρχίζει στις 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Αυγούστου.

 

Όπως τονίστηκε στην παρουσίαση του φεστιβάλ από τον δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλος, στο μπητς μπαρ Παραλία στην Αμμόγλωσσα Κεραμωτής, «φέτος φέραμε μια πιο ποιοτική στροφή στο φεστιβάλ και το βάλαμε από πέρσι στις αρχικές του βάσεις, ξεπερνώντας λαϊκά ονόματα ευρείας κατανάλωσης».

Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ που, όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κάμπινγκ στην Κεραμωτή

 

 

Το Σάββατο 30 Ιουλίου εμφανίζεται ο Τζίμης Πανούσης και οι Μουσικές Ταξιαρχίες, την Κυριακή 31 Ιουλίου Ελευθερία Αρβανιτάκη και Νίκος Πορτοκάλογλου, την Δευτέρα 1 Αυγούστου ο Κωστής Μαραβέγιας και οι Locomondo και την Τρίτη 2 Αυγούστου το φεστιβάλ θα κλείσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

 

Νωρίτερα τις συναυλίες των γνωστών καλλιτεχνών θα ανοίξουν συγκροτήματα από την περιοχή μας όπως οι: Fire on water από την Καβάλα, Coconut Rocket από την Ξάνθη, η Τετράφωνη Ρίζα από την Δράμα και οι Χαλκομάνιακς.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν παράλληλες δράσεις με αγώνες beach volley, αγώνες moto cross και enduro και αγώνες kick boxing, karate - boxing και kyokushin karate.