γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Σε όσα έχουμε περάσει αυτούς τους μήνες δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά.

 

Ούτε ψυχίατρος βοηθάει την αδελφή μου. Κανένας από το κράτος δεν μας έλυσε κανένα πρόβλημα.

 

Από την πρώτη στιγμή που η Λαϊκή Συνέλευση έκανε συγκέντρωση στη γειτονιά πήγα και βρήκα τους ανθρώπους εδώ και είναι δίπλα μας με πολλούς τρόπους. Μας βοηθάνε καθημερινά όλους μας...

 

Θέλω ο κόσμος που καταλαβαίνει τι είναι να είσαι φτωχός και πόσο εύκολα σε διαλύουν και δεν μπορείς να αντιδράσεις, να αντιμετωπίσεις όλα αυτά και να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, να είναι μαζί μας και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βγει το συντομότερο η μάνα μου από τη φυλακή και όχι να μας κοροϊδεύουν και να μην προχωράνε την αίτηση που έχει κάνει για αποφυλάκιση... Μεγάλη αδικία να είναι η μάνα μου στη φυλακή και όλοι αυτοί που ευθύνονται να είναι έξω...

 

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν σε όποιον του συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι αν κάποιος μιλήσει για βιασμούς θα περάσει αυτά που περνάει η οικογένειά μου.

 

Ποιο παιδί θα τολμήσει και ποια οικογένεια θα πάει να καταγγείλει αν κάτι του συμβαίνει. Θα τον ξεφτιλίσουν και θα του διαλύσουν τη ζωή (...)

 

Έχουν περάσει τέσσερις μήνες και δεν έχουν κάνει τίποτα για την υπόθεσή μας. Είναι σίγουρο ότι το μόνο που θέλουν είναι να συγκαλύψουν την υπόθεση και όσους εμπλέκονται, πολιτικοί, παπάδες, μπάτσοι, διάφορες προσωπικότητες και οι καλοί οικογενειάρχες που μπαίνουν στο ίντερνετ για να βρουν να βιάσουν παιδιά. Ποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό (...)

 

Αυτό που θέλω είναι να μην τους αφήσουμε να μας διαλύσουν. Να μην ζησει κανένα παιδί αυτά που ζούμε εμείς...”.

 

Είναι ο 18χρονος Κώστας αδελφός της 12χρονης από τον Κολωνό την οποία συνεχίζουν να “βιάζουν”, αυτή τη φορά την ψυχή της, οι παιδοβιαστές, το κράτος, η αστυνομία, η δικαιοσύνη, τα μίντια, όλοι αυτοί που φέρνουν στο νου το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε στο σχόλιο “ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ”, ότι έχουμε να κάνουμε με την “Greek Police, Politics, Justice Mafia” -των θεσμικών μισθοφορικών σωμάτων που προστατεύουν το καθεστώς των νεοναζιστικών “αγορών”.

 

“...Η κακοποίηση συνεχίζεται -γράφει ο Ευτύχης Φυτράκης, Διδάκτωρ Νομικής-Δικηγόρος, πρώην γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής (“ΕφΣυν” 9/1)- Πού καταθέτει η 12χρονη;

 

Μα φυσικά, στο “Σπίτι του Παιδιού” θα ήταν η αναμενόμενη απάντηση στην ερώτηση του τίτλου.

 

Και όμως, τόσο η “12χρονη από τον Κολωνό” όσο και ο “15χρονος από το Ίλιον” καταθέτουν και ξανακαταθέτουν βασανιστικά στη ΓΑΔΑ(!), δηλαδή σ' ένα πλαίσιο που γεννά παιδική θυματοποίηση και δικαστική αναξιοπιστία!

 

...διεθνώς τα παιδιά υποστηρίζονται και εξετάζονται με βάση καθορισμένα πρότυπα, δηλαδή με δομημένο πρωτόκολλο δικανικής συνέντευξης, σε κατάλληλους χώρους και υπό ειδικές-τεχνικές συνθήκες μέσω εξειδικευμένων επιστημόνων.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεσμοθέτησε αυτές τις δομές (Ν.4478/2017), ρύθμισε τα θέματα λειτουργίας τους, δημιούργησε ειδικό πρωτόκολλο δικανικής εξέτασης ανηλίκων (Υ.Α. 7320/2019), εξασφάλισε και εκπαίδευσε το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και, τέλος, προετοίμασε τα αντίστοιχα κτίρια...

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ -το υπ. Δικαιοσύνης- υπονόμευσε, από την αρχή, τα “Σπίτια του Παιδιού”, εφευρίσκοντας προσχηματικά προβλήματα ενώ απλά έλειπε η πολιτική βούληση.

 

Αναγκάστηκε, τελικά, να ανεχθεί ένα μόνο στην Αθήνα, μετά τις συνεχείς κοινοβουλευτικές πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.

 

Μάλιστα υπήρξε και σχετική νομοθετική μεθόδευση- “δώρο στη ΓΑΔΑ”, αφού με τον Ν.4855/2021 (ν. Τσιάρα) η εξέταση των κακοποιημένων παιδιών δεν χρειάζεται να γίνεται “υποχρεωτικά” στο “Σπίτι του Παιδιού”!

 

Η ελεγχόμενη διαρροή των καταθέσεων των παιδιών που εξετάζονται μας απαντά ίσως στο γιατί η διαδικασία εξακολουθεί, τόσο επίμονα, να γίνεται στη ΓΑΔΑ...

 

Είναι, λοιπόν, εξοργιστικό και σκανδαλώδες ο κ. Πρωθυπουργός να πανηγυρίζει επισκεπτόμενος το “Σπίτι του Παιδιού”, έναν θεσμό που ο ίδιος πολέμησε, όταν η “12χρονη από τον Κολωνό” συνεχίζει να εξετάζεται στη ΓΑΔΑ!

 

Φαίνεται ότι το “Σπίτι του Παιδιού”, για την κυβέρνηση, αξίζει μόνο ως προεκλογικό φόντο λήθης των (ενοχλητικών) υποθέσεων Γεωργιάδη, Λιγνάδη, Μίχου.

 

Κάθε άλλη λειτουργία του κρίνεται από περιττή έως και επικίνδυνη!...”.

 

“Η 12χρονη στη ΓΑΔΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο “Σπίτι του Παιδιού”” και ο τίτλος του άρθρου της Α.Ψ. (“ΕφΣυν” 9/1):

 

“...Περιχαρής ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε για επικοινωνιακούς λόγους ένα περιφρονημένο από τον ίδιο και το υπ. Δικαιοσύνης “Σπίτι του Παιδιού”...

 

Σε ρεπορτάζ της ¨ΕφΣυν” αναδείξαμε την πετυχημένη δρομολόγηση, οργάνωση, σύνταξη του (διεθνούς) πρωτοκόλλου με βάση το οποίο πρέπει να γίνεται η κατάθεση ανηλίκου, αλλά ακόμη και η μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ επιστημόνων για τη στελέχωση του διεθνούς αυτού θεσμού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017.

 

Αναδείξαμε όμως και την ποδοπάτησή του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη... (“Το επιτελικό κράτος ποδοπάτησε τον θεσμό “Σπίτι του Παιδιού””, “ΕφΣυν” 21/2/2021)...

 

Ο χώρος δε που έχει δημιουργηθεί μέσα στη ΓΑΔΑ είναι τραγική παρωδία, ενώ οι καταθέσεις εξακολουθούν να δίνονται όχι σε ειδικούς επιστήμονες αλλά σε αστυνομικούς που ρωτούν ανεξέλεγκτα δίχως να εφαρμόζουν το σχετικό πρωτόκολλο.

 

Μάλιστα, στη ΓΑΔΑ η 12χρονη κατάθεσε εκεί όπου δούλευε ένας από τους θύτες της!”.

 

Αλήθεια, τι μπορεί να ρώτησαν τη “12χρονη από τον Κολωνό” οι συνάδελφοι του μπάτσου παιδοβιαστή και μέλους ενδεχομένως κυκλώματος που ελέγχει η “Greek Police, Politics, Justice Mafia”; -ας μην ξεχνάμε την ιδιοκτήτρια οίκων ανοχής που συνδέει το κύκλωμα Μίχου με την G.M.-.

 

Και τι μπορεί ν' απάντησε η “12χρονη από τον Κολωνό” που δεν δέχτηκε την επεξεργασία της G.M;

 

Ερωτήσεις που κάθε άλλο παρά ρητορικές είναι και που δεν πρόκειται ν' απαντηθούν αν πρώτα δεν ενεργοποιήσουμε ως κοινωνία των Ελλήνων το Άρθρο 120 του Συντάγματος.

 

Έως τότε, θα συνεχίσουν να μας γαμούν και να μας δέρνουν εντός κι εκτός των αστυνομικών τμημάτων, ιδιαίτερα οι Ειδικοί Φρουροί -τα τάγματα εφόδου του νεοναζιστή Πρωθυπουργού.

 

Για την ώρα πάντως, τη τιμή μας σώζει η “Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνος” μέλος της οποίας περιέγραψε τη τραγική κατάσταση της οικογένειας “...η οποία βίωσε την άγρια πολιορκία των ΜΜΕ και και της επίθεσης στα μέλη της από όσους συμπορεύτηκαν με την προπαγανδιστική γραμμή του κυκλώματος “δεν φταίει μόνο ο βιαστής, φταίει και η μάνα, η οικογένεια, φταίμε όλοι εμείς...”...”.

 

Σαν σε παρένθεση, αναρωτιέμαι: μα καλά, τα μπουκωμένα από τη “λίστα Πέτσα” παπαγαλάκια, ιδιαίτερα των φασιστοκάναλων, δεν έχουν πάρει σοβαρά υπόψιν τους την περίπτωση της συναδέλφου τους Βαλερί Μπεμερίκι που τον καιρό των σφαγών στη Ρουάντα τη δεκαετία του '90 καθοδηγούσε διά του ραδιοφώνου τα μέλη της μιας φυλής να βρουν και να σφάξουν με ματσέτες τα μέλη της άλλης φυλής.

 

Η Β.Μπ., αν και μη αναγνωρίσιμη, πιάστηκε, τελικά, πριν διαφύγει στο εξωτερικό και σήμερα συνεχίζει να είναι “μέσα” τιμωρημένη ισόβια (βλ: “Η LIGHT ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ BEMERIKI” στη “θασιακή” 19/5/2015).

 

Η “Λαϊκή Συνέλευση...” δεν είναι ένα απλό παράδειγμα της γειτονιάς που μπροστά στο θατσερικό “δεν υπάρχουν κοινωνίες, μόνο άτομα και οικογένειες” και το σχέδιο του Κούλη να ενσπείρει τον φόβο, βάζει την αλληλεγγύη.

 

Είναι, επί της ουσίας, η συσπείρωση του λαϊκού παράγοντα, ως η “υλική δύναμη” του Άρθρου 120 του Συντάγματος, σε μια πορεία διαμόρφωσης κινήματος ανάλογου του “1-1-4” που θα αντιμετωπίσει την προσπάθεια ανατροπής της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και της εγκαθίδρυσης της Κοινοβουλευτικής Νεοναζιστικής Διακυβέρνησης -πρώτη προϋπόθεση της οποίας είναι η αντικατάσταση του πολίτη με τον υπάκουο υπήκοο, του “ανθρώπου παραγωγικού συντελεστή” όπως ακριβώς τον θέλησε ο Χάγιεκ.

 

Υ.Γ. Ισίδωρε... μην απομακρυνθείς από τη χώρα