Το Δ.Σ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας καταγγέλλει την απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μετακινεί για τους επόμενους 4 μήνες Παθολόγους από το Νοσοκομείο Καβάλας προκειμένου να καλύψουν την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

 

«Μάλιστα είναι τόση η αναλγησία τους που η εντολή μετακίνησης κοινοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 5/12 για το μήνα Δεκέμβριο τινάζοντας στον αέρα τις εφημερίες και τους προγραμματισμούς αδειών για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Η απαράδεκτη αυτή πρακτική των μετακινήσεων με μία εντολή σύμφωνα με την οποία ο γιατρός είναι απλά ένα όνομα που θα μετακινηθεί σε ένα άλλο νοσοκομείο χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ο οικογενειακός και εργασιακός του προγραμματισμός, αποτελεί προσβολή στη προσωπικότητά του και παραπέμπει σε παλιότερες σκοτεινές εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

 

Επίσης θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους το Νοσοκομείο Καβάλας και οι γιατροί του  να αποτελούν την εύκολη και γρήγορη λύση για την κάλυψη των κενών όλης της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

 

Υπενθυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες  έχουν μετακινηθεί από το δικό μας σε διάφορα Νοσοκομεία Αναισθησιολόγοι, Καρδιολόγοι της Καρδιολογικής Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και τώρα παίρνουν σειρά οι Παθολόγοι.

 

Άραγε έχουμε τόσους πολλούς γιατρούς για να τους μοιράζουμε δεξιά και αριστερά στερώντας τους από τους ασθενείς του νομού Καβάλας; Στα προβλήματα υποστελέχωσης του δικού μας Νοσοκομείου ποια η λύση που δίνει η Υγειονομική Περιφέρεια που ξέρει μόνο να ζητάει και να μη δίνει;

 

Τέλος καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τους τοπικούς Βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων να υπερασπιστούν επιτέλους το Νοσοκομείο μας και τους γιατρούς του, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των ασθενών να βρίσκουν τους γιατρούς τους στο Νοσοκομείο και όχι σε τουρνέ ανά την Περιφέρεια.

Άραγε τι θα έχουν να απαντήσουν στους πολίτες εάν ξεκινήσουν μαζικές παραιτήσεις γιατρών και δεν υπάρχουν γιατροί να τους εξετάσουν; Αναρωτιόμαστε…»

      

(δελτίο Τύπου ΕΓΕΣΥΚ)