Η πανδημία μάς στέρησε πολλά. Και η οικονομική κρίση που ξεκίνησε μαζί της και γίνεται ολοένα και χειρότερη κάθε μέρα που περνά από την έναρξη της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία, απειλεί να κλέψει από την ανθρωπότητα την απόλαυση, το «κλειδί» που βάζει το όριο μεταξύ του «επιβιώνω» και του «ζω».

 

Για όσους ακόμα, όμως, αντέχουν οικονομικά, οι σημερινοί Τάιμς της Νέας Υόρκης φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδό τους ένα θέμα με τις 25 καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος πριν πεθάνει.

 

Ανάμεσά τους και μία ελληνική και άκρως νόστιμη.

 

Συγκεκριμένα, στη λίστα την οποία έφτιαξε μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους συγγραφείς Pico Iyer και Aatish Taseer, τον αρχιτέκτονα Toshiko Mori, τον σεφ και καθηγητή της επιστήμης του φαγητού David Zilber και την φωτογράφο τοπίων Victoria Sambunaris, υπάρχει και μία ελληνική ταβέρνα, αυτή του «Ντούνια» με σεφ τον Στέλιο Τριλυράκη σ' ένα χωριό της δυτικής Κρήτης, 45 χιλιόμετρα μακριά από τα Χανιά.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τους Τάιμς, ένα γεύμα εκεί αξίζει όσο όλα τα ακριβά και γκουρμέ εστιατόρια του κόσμου μαζί...

 

Όσο για τους υπόλοιπους προορισμούς της λίστας, αυτοί ποικίλλουν ανάμεσα σε μία νύχτα στην νορβηγική ύπαιθρο ώστε κάποιος να δει το συγκλονιστικό θέαμα που προσφέρει το Βόρειο Σέλας, τα Λευκά Χριστούγεννα στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, ταξίδια στην Ινδία και στο Περού, καθώς και ένα road trip από την Αργεντινή μέχρι την Αλάσκα!

 

Πηγή: makthes.gr