Στις αρχές του μήνα συνεδρίασε το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Καβάλας και μετά από ενδιαφέρουσα συζήτηση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

 

  1. Η Δημόσια Υγεία ολισθαίνει και φθείρεται συνεχώς από την κυβέρνηση της Ν.Δ., που σκοπό έχει την αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιωτών της Υγείας σε βάρος του Δημοσίου.

 

  1. Η διαχείριση της πανδημίας ήταν καταστροφική για την χώρα μας και επέφερε περισσότερους θανάτους, με αποτέλεσμα να έχουμε την θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη (μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, μελέτη Λύτρα, με βάση τις οποίες τα αποτελέσματα των διασωληνωμένων που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ άγγιξαν το 98% και εντός ΜΕΘ το 78%).

 

 

  1. Η πρόταση της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό είναι ανεφάρμοστη, αντιοικονομική, καταστροφική, ουδεμία δε σχέση έχει με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει την απαξίωση όλων των γιατρών.

 

 

Αντίθετα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχοντας σαν γνώμονα τον ανθρωποκεντρισμό κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση επ’ ωφελεία του συνόλου του Ελληνικού λαού, διότι προτείνει:

 

  1. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κέντρα Αστικού και Αγροτικού τύπου 24ωρης λειτουργίας

 

  1. Προσλήψεις προσωπικού με την ένταξη τον εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και αμοιβή των γιατρών στον εισαγωγικό βαθμό με 2000 ευρώ.

 

 

  1. Αύξηση των δαπανών για την υγεία και σύγκλιση με τον μέσο όρο της Ευρώπης.

 

  1. Αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών.

 

 

Επίσης κατά τη συνεδρίαση προτάθηκε σε τοπικό επίπεδο να διερευνηθούν και να καταγραφούν εκ νέου τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, σχετικά με την επάρκεια λειτουργίας των κλινικών, των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων (όπου η αναμονή των ασθενών είναι από μεγάλη έως βασανιστική), αλλά και τα αντίστοιχα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και στις ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας).

 

Κυρίως όμως θα ζητήσει να αιτιολογηθούν οι απαράδεκτες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όπως και  η σταδιακή ιδιωτικοποίηση διαφόρων υπηρεσιών.

 

Για όλα αυτά τα θέματα, το τμήμα Υγείας θα προτείνει στο βαθμό που μπορεί λύσεις εφικτές και τεκμηριωμένες με γνώμονα το συμφέρον του Καβαλιώτικου λαού.

 

(δελτίο Τύπου)