Σε έναν από τους δυσκολότερους χειμώνες μπαίνει η Ευρώπη, όπως προειδοποιεί ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων.

 

Οι Βρυξέλλες προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, ανέφερε ενώ δεν απέκλεισε μεγαλουπόλεις να έρθουν αντιμέτωπες με μπλακ - άουτ αυτόν τον χειμώνα.

 

«Οι πολίτες μπορούν να εξοικονομήσουν πολλή ενέργεια χρησιμοποιώντας ένα πανί για να πλένονται, αντί για να κάνουν μπάνιο όλη την ώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί σε ολόκληρη τη Γερμανία.

 

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι σταματά να παρέχει ζεστό νερό στα γραφεία της – είδος απαραίτητο για τις κρύες γερμανικές ημέρες.

 

Οι δανέζικες τράπεζες θα προμηθεύσουν με κουβέρτες τους εργαζομένους τους.

 

Η Spar Nord Bank, η πέμπτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, συγκεντρώνει αυτό το διάστημα στα κεντρικά της γραφεία κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες, τα οποία θα διαθέσει στους 1.600 υπαλλήλους της.

 

Στην Ισπανία υπάρχει η ιδέα για ντύσιμο χωρίς γραβάτα για να είναι πιο ζεστό. Υπάρχει αυστηρή οδηγία για την τοποθέτηση αυτόματων πορτών για να κλείνουν άμεσα ώστε να μην φεύγει η ζέστη από το εσωτερικό.

 

Στην Ουγγαρία κυβερνητική οδηγία επέβαλε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να τοποθετήσουν φωτοκύτταρα ώστε να ανάβουν φώτα μόνο όπου υπάρχουν άνθρωποι.

 

(Πηγή: Rthess.gr)