Δεν έχει ανακάμψει πλήρως η αγορά του νομού όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με το 2019 είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης

 

Η μείωση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καβάλας είναι μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα αεροδρόμια αφού για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αγγίζει το 14%.

 

«Δεν έχουμε ανακάμψει πλήρως όσον αφορά τις αεροπορικές αφίξεις γιατί δεν είχαμε προγραμματισμένες συνδέσεις φέτος όπως το 2019», εξηγεί ο Κ. Μιτζάλης.

 

Επισημαίνει πως πρέπει να κλειστούν συμφωνίες για να επιστρέψει και η Βρετανική αγορά που φέτος παρουσιάζει μείωση πάνω από 30%.

 

Το ίδιο είπε συμβαίνει και με τη Σκανδιναβική αγορά. Εκτίμησε πως πρέπει να γίνουν κινήσεις για το 2024 καθώς η τουριστική περίοδος σε επίπεδο αφίξεων για το 2023 έχουν ήδη διαμορφωθεί.

 

Δήλωσε αισιόδοξος στην περίπτωση που υπάρξει ύφεση στην Ευρώπη λόγω της Ενεργειακής κρίσης ενόψει του χειμώνα. Τόνισε πως η χώρα μας στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Αγορά η οποία όπως είπε δεν θα σταματήσει να κάνει διακοπές τους καλοκαιρινούς μήνες.