γράφει ο

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

“...Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων (στο ΑΠΘ) αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες...”!!! είπε ο Κούλης, ως “επαγγελματίας (πολιτικός) απατεώνας” (βλ: Θ. Καμπαγιάννη), σε συνέδριο της ΟΝΝΕΔ φέρνοντας στο νου τους “επαγγελματίες δολοφόνους” των Ταγμάτων Εφόδου (Rangers, Κένταυροι κα) της ΝΔ που είχαν αντικαταστήσει τα Τάγματα Ασφαλείας, που είχαν αντικαταστήσει τα Τάγματα των Γερμανοτσολιάδων -για να αντικατασταθούν όλα αυτά τα Τάγματα, σήμερα, από τις διμοιρίες των Ειδικών Φρουρών οι συνεχείς προσλήψεις των οποίων τείνουν να επανδρώσουν Τάγματα.

 

Βλέπετε, οι αναγκαιότητες της επιβολής αντικοινωνικών πολιτικών καθιστούσαν ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναντικατάστατη δύναμη πυρός ενός Τάγματος για μια στρατικοποιημένη αστυνόμευση της κοινωνίας που φροντίζει να μας θυμίζει με τον δικό του ολιστικά ηλίθιο τρόπο -επιβεβαιώνοντας συνεχώς την ολιστικότητα των νόμων του Τσιπόλλα- ο Κούλης, ως νεοφιλελεύθερος (νεοναζιστής) Πρωθυπουργός.

 

“...Δεν έπεσα από τα σύννεφα με τη δήλωση Μητσοτάκη. Μετά από ένα σημείο, καταντάει λίγο κουραστικό να θες να κρύψεις κάποια πράγματα ενώ δεν γίνεται... Οι φοιτητές και οι ακαδημαϊκοί μάτια έχουν και καταγγέλουν. Έχει βγει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχουν βγει τα παιδαγωγικά τμήματα από όλη την Ελλάδα, έχει βγει ο ΕΣΔΕΠ, ΕΛΜΕ από όλη τη χώρα. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τον ρόλο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια...

 

Με ποιο θράσος η κυβέρνηση έρχεται να μας δείξει ότι νοιάζεται για τη δημόσια εκπαίδευση και μας βάζει το δίλημμα αν είμαστε με τη βιβλιοθήκη ή με τις βαριοπούλες;

 

Οι φοιτητές εναντιώνονται στις δυνάμεις καταστολής και όχι στη βιβλιοθήκη... Στην κυβέρνηση λένε πως νοιάζονται για τη δημόσια εκπαίδευση και η κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ στάζει από τα ταβάνια και στη λέσχη κυκλοφορούν ποντίκια...

 

Μετά τον τραυματισμό μου κατέβηκαν 5.000 φοιτητές στον δρόμο και το κατήγγειλαν.

 

Σαν Γιάννης τους ευχαριστώ, νιώθω ότι συμμερίζονται την κάθε πληγή που ανοίγει η αστυνομία στη νεολαία... Τα ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει και η ασφάλεια κάνει ελέγχους στους φοιτητές που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο.

 

Όλα αυτά μας θυμίζουν το Σπουδαστικό της Ασφάλειας επί Χούντας...”

 

Είναι η απάντηση του 21χρονου Γιάννη Ντουσάκη φοιτητή των ΤΕΦΑΑ μετά τον χαρακτηρισμό του από τον Κούλη ως “επαγγελματία τραυματία” ενώ είχε προηγηθεί η περιγραφή του τραυματισμού του από τον ίδιο: “...Οι δυνάμεις καταστολής σημάδεψαν στο ύψος των κεφαλιών μας με κρότου-λάμψης και μας ρίξανε ευθεία βολή κι εμένα έτυχε να με βρει μία στο στόμα.

 

Και τώρα είμαι με κάταγμα στη γνάθο, με δόντια τα οποία είναι πολύ πιθανό να χάσω.

 

Ήθελα κάπου στα 5 δευτερόλεπτα για να καταλάβω πόσο έχω χτυπήσει.

 

Έπεσα στο πάτωμα, σύρθηκα και μετά απλά σταμάτησα να έχω επικοινωνία.

 

Η επόμενη εικόνα ήταν να έχω πολλούς συμφοιτητές και ακαδημαϊκούς στο πλευρό μου να με βοηθάνε.

 

Να καταλάβουν οι φοιτητές ότι εγώ, που με χαιρετάνε καθημερινά εγώ που βρίσκομαι κάθε μέρα στο ίδιο αμφιθέατρο μαζί τους, είμαι αυτός που κατέληξε στο νοσοκομείο γιατί ο άλλος, ο αστυνομικός των ΜΑΤ, πήρε την απόφαση να μου ρίξει κρότου-λάμψης από το ένα μέτρο στο κεφάλι.

 

Για να μπορώ να νιώσω ασφαλής κι ότι κανένας φοιτητής δεν θα βρεθεί σε παρόμοια θέση με τη δική μου, είναι τώρα η στιγμή να καταλάβουμε τι έρχεται όντως να μας προστατεύσει και τι όχι...”.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (“ΕφΣυν” 30/5) ο Γιάννης μετά τον τραυματισμό του διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου μετέβησαν και άντρες της Ασφάλειας.

 

Το ίδιο βράδυ του έδωσαν εξιτήριο με τη διαπίστωση ότι είναι τραυματισμένος ελαφρά. Ωστόσο τα πράγματα μάλλον δεν ήταν όπως παρουσιάστηκαν.

 

Την άλλη μέρα παρουσίασε υποτροπή και εισήχθη εκ νέου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου με έντονους πόνους, όπου και διανυκτέρευσε.

 

Διαπιστώθηκε πως του έχει σπάσει η άνω γνάθος και οι γιατροί τοποθέτησαν σίδερα σε όλα τα δόντια και για 6-8 βδομάδες δεν θα μπορεί να μασάει.

 

Δεν έχει κριθεί αν θα αποφύγει το χειρουργείο και αν θα σωθούν τα δόντια του.

 

Η εξέλιξη προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το αρχικό ανακοινωθέν του Ιπποκρατείου, που ανέφερε ότι έγινε “οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση”.

 

Ποιος έγραψε αυτό το ανακοινωθέν, που καθώς φαίνεται δεν συνάδει με την πραγματικότητα;

 

Ποιοι γιατροί δεν μπόρεσαν εξ αρχής να εκτιμήσουν έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό; ή μήπως συνέβη κάτι άλλο;

 

“...Αυτό το τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο -της Κεραμέως- θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες...”!!! είπε ο Κούλης, ως τέτοιος που είναι, στο υπ συμβούλιο.

 

Γι' αυτό έχει στήσει ένα σκηνικό έντασης και χάους στα Πανεπιστήμια εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

 

Το σχέδιο “βιβλιοθήκη” που εκτελίσσεται στο Βιολογικό του ΑΠΘ αναδεικνύεται ως μία μεθοδευμένη από την ΕΛΑΣ πυροδότηση βίας, με τις πλάτες του νεοδημοκράτη πρύτανη Παπαϊωάννου, προκειμένου να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς και πρόφαση για την επιβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια που εντέλει ανοίγουν τον δρόμο για την αντιδραστική αποδιάρθρωση που φέρνει ο νόμος-πλαίσιο Κεραμέως στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε ένα κρεσέντο αστυνομικής βίας απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες στο ΑΠΘ, με αναίτιες συλλήψεις, σχηματισμό δικογραφιών εναντίον τους, τη στιγμή που οι ίδιες/ίδιοι οι νέες/νέοι είναι τα θύματα άγριων ξυλοδαρμών που καταλήγουν συχνά σε σοβαρότατους τραυματισμούς, όπως του Γιάννη.

 

Αντίστοιχα, λίγες μέρες μετά την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες συμμαθητών του, ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού, τα δημόσια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί τους έγιναν εκ νέου στόχος από τον έκπτωτο συνδικαλιστή των Ειδικών Φρουρών Σταύρο Μπαλάσκα που δήλωσε σε φασιστοκάναλο ότι τα περιστατικά εκφοβισμού παρουσιάζονται μόνο στα δημόσια σχολεία και όχι στα ιδιωτικά.

 

Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο γ.γ του υπ. Παιδείας, ο Κόπτσης, δηλώνει ότι η σχολική βία αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και πως “...έχει αποδειχτεί ότι το 90% οφείλεται σε γονεϊκά πρότυπα...”!!!

 

Τέτοιες νεοναζιστικής λογικής δηλώσεις εντάσσονται σε μία επιχείρηση απόκρυψης της αλήθειας και κατασκευής βολικών ψεμάτων που σχεδιάστηκε στα υπόγεια του Μαξίμου και εκτυλίχθηκε με τη βοήθεια θεσμικών και παραθεσμικών παραγόντων και των εκπροσώπων αυτής της συστημικής διαπλοκής στα “πετσωμένα” ΜΜΕ.

 

Όλοι αυτοί από τον Κούλη μέχρι τον τελευταίο μπάτσο που θέλει να είναι “λυμένα” τα χέρια του και να μην υπακούει σε νόμους και κανονισμούς, προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα “δικό τους κράτος” που θα εξυπηρετεί τους “δικούς τους” και τα συμφέροντά τους και θα στοχοποιεί τελικά όλους τους άλλους ως “εσωτερικούς εχθρούς”.

 

Ένα κράτος σαν κι αυτό που περιέγραψε ο Βορίδης όταν ακόμη ντρεπόταν να το πει φωναχτά ο Κούλης: αυτό που επιχειρούν να στήσουν με “...παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξανάρθει η Αριστερά στην εξουσία...”!!!

 

Μια Αριστερά, η Κοινωνική Αριστερά, που προσέχει ευλαβικά τους “επαγγελματίες διασώστες” όταν καταγγέλουν δολοφονικές επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο.

 

Όμως, “...Υπάρχει έγκλημα χωρίς πτώματα;...”!!! αναρωτήθηκε η υπουργός Σοφία Βούλτεψη -βουλιάζοντας εντός ιερής αγανάκτησης- καθιστώντας μας, με αυτό τον τρόπο, υπεύθυνους στην περίπτωση που, ως λουόμενοι στη θάλασσα, τρακάρουμε πάνω σε μαυριδερό και τουμπανιασμένο πτώμα λαθρομετανάστη, θα πρέπει, πάραυτα, να το καταγγείλουμε δημόσια διότι θα πρόκειται γι' αυτούς που παριστάνουν τους πνιγμένους: είναι “επαγγελματίες δολοφονημένοι” αυτοί οι νεκροί.

 

                            

Υ.Γ. Μήπως θα 'πρεπε να παρέμβει στην ελληνοτουρκική ένταση, μ' έναν καταλυτικό τρόπο, η οικογένεια Μπακογιάννη;