Εκατό δωρεπιταγές θα μοιραστούν σε οικογένειες της Καβάλας που το έχουν ανάγκη από την Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.  

 

Μέσω των προνοιακών δράσεων ωφελούνται σχεδόν 500 οικογένειες.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: 

 

«Εν όψει της Εορτής του Αγίου Πάσχα, με την φροντίδα του Κεντρικού Ταμείου Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και με σκοπό την συνέχιση της παραδόσεως της εμπράκτου αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας προς τον πάσχοντα και εμπερίστατο συνάνθρωπο, προωθήθηκαν ήδη στους Εφημερίους-Ιερείς των Ενοριών της Καβάλας 100 δωροεπιταγές για την επίδοση τους στους ενισχυομένους εμπερίστατους συμπολίτες μας για το πασχαλινό τους τραπέζι.

 

Οι οικογένειες, που υπέδειξαν οι Εφημέριοι των Ενοριών της Πόλεως, θα παραλάβουν τις δωροεπιταγές από την Ενορία τους την προσεχή Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου. 

 

Συμμέτοχη στην προνοιακή αυτή δράση γίνεται και πάλι η Διεύθυνση της Κλινικής «ΛΗΤΩ», που ενισχύει με τον ίδιο τρόπο δέκα πέντε οικογένειες, ώστε τελικά μαζί με την διακριτική συμμετοχή και των Φιλοπτώχων Ταμείων όλων των Ενοριών της Πόλεως, από όπου επίσης διοργανώνονται παρόμοιες δράσεις, ο συνολικός αριθμός των οικογενειών, που ενισχύονται αυτές τις ημέρες των εορτών, να πλησιάζουν τις 500.

 

Επιπλέον, αυτές τις ημέρες κατατέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των 31 δικαιούχων τα προνοιακά επιδόματα, τα ανά τρίμηνο καταβαλλόμενα από το Κεντρικό Ταμείο Ευποιΐας της Ιεράς Μητροπόλεως ισόποσα τακτικά χρηματικά βοηθήματα, ύψους 7.750,οο ΕΥΡΩ. Πρόκειται για την ετήσια συνδρομή της τοπικής μας Εκκλησίας προς τους ενδεείς και εμπερίστατους αδελφούς μας, που διαβιούν εντός της μητροπολιτικής μας περιφερείας, η οποία ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 31.000,οο ΕΥΡΩ.

 

Μαζί με τις θερμές ευχαριστίες προς όλους τους Αδελφούς μας απευθύνουμε εγκάρδιες εόρτιες ευχές, ώστε με υγεία και δύναμη να εορτάσουμε το Άγιον Πάσχα και να επιτύχουμε την καλή έκβαση των ευγενικών σκοπών μας για την αντιμετώπιση των δυσκόλων συγκυριών που ζούμε όλοι μας». 

 

(δελτίο Τύπου)