Τη στήριξή του στο τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας μετά την απόφαση της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος για κλείσιμο του τμήματος αποφάσισε στην πρώτη συνεδρίαση από την ίδρυσή του στις 4 Απριλίου ο φοιτητικός σύλλογος Πληροφορικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας. 

 

Στο ψήφισμα που εξέδωσε ο σύλλογος των φοιτητών αναφέρει τα εξής: 

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ!

 

Περάσαμε στο τμήμα μας με όνειρα για μόρφωση, σύγχρονες σπουδές και δουλειά στο αντικείμενό μας κι όμως την Τετάρτη 30/3, απαντώντας στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας να σταλούν μέχρι τις 31/3 οι προτάσεις των πρυτάνεων για τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων...

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ πρότεινε το κλείσιμο του τμήματος του Φυσικού!

 

Οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ δεν θα γίνουμε πειραματόζωα. Δεν μας έφταναν οι ελλείψεις που είχαμε σε καθηγητές και προσωπικό μαζί με τις απαρχαιωμένες υποδομές, τώρα μας λένε ότι θα μας κλείσουν! Αν νομίζουν ότι τα σχέδιά τους θα προχωρήσουν έτσι όπως τα υπολογίζουν είναι γελασμένοι. Οι φοιτητές θα τα ακυρώσουμε στην πράξη!

 

Η εξέλιξη αυτή βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματά και στο πτυχίο μας!

 

Μας αφήνουν ξεκρέμαστους να πάρουμε πτυχίο σε ένα τμήμα που θα κλείσει. Είναι ένας ακόμα κρίκος που όχι απλά υποβαθμίζει περαιτέρω τις σπουδές μας, αλλά φτάνει στο σημείο να θέλει να τις καταργήσει. 

 

Αν ψάχνουν να βρουν το πρόβλημα οι Κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων, τότε ας κοιτάξουν στην πετσοκομμένη χρηματοδότηση που κάθε χρόνο μειώνεται κι άλλο, ας έρθουν έστω και μια βόλτα από τα κτίριά μας να δουν το πώς οι φοιτητές δεν χωράμε στις αίθουσες, να δουν τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό στα εργαστήριά μας, να βάλουν εκείνοι το χέρι κάθε μέρα στην τσέπη για να πληρώνουν λεωφορεία. 

 

Οι φοιτητές έχουμε ανάγκη να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα με όλες τις απαραίτητες υποδομές, να βγαίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες με εξασφαλισμένα και ολοκληρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα έτη του Φυσικού!

 

Να δυναμώσουμε τον Σύλλογό μας, τις δράσεις του, να εμποδίσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά με κάθε τρόπο την απόφαση του υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ. 

 

Οι φοιτητές με τους αγώνες τους έχουν ακυρώσει αντίστοιχα σχέδια και στο παρελθόν. Έτσι θα γίνει τώρα».

 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ - ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΒΑΛΑ!