Για τις εικόνες των κάδων με ανακυκλώσιμα υλικά να γεμίζουν τον γύρω χώρο, δημιουργώντας άσχημες εικόνες, αλλά και τα ποσά που χάνονται από την ανακύκλωση, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Νίκος Ξανθόπουλος

 

Ο κ. Ξανθόπουλος εξηγεί, με αφορμή τη φωτογραφία από το κέντρο της Καβάλας επί της οδού Ομονοίας, τους λόγους που σύμφωνα με τον ίδιο δεν πάμε καλά στην ανακύκλωση, ενώ ασκεί δριμύτατη κριτική λέγοντας ότι:  

 

«Έχουμε δημάρχους και αυτοδιοικητικούς φοβικούς! Αρνούνται  να εφαρμόσουν, ότι ψηφίζουν! Λέτε αυτός που άφησε τα ανακυκλώσιμα έξω από τους κάδους να το ξανάκανε, αν έτρωγε το πρόστιμο που ορίζει ο κανονισμός».

 

Αναλυτικά όσα λέει ο κ. Ξανθόπουλος:

 

"Αποτελεί μια εικόνα που πλέον έχοντας συνηθίσει την κακογουστιά την προσπερνάμε αδιάφορα. Τις συναντάμε στο κέντρο, στις γειτονιές, στους οικισμούς, παντού. Αν τα συγκεκριμένα ανακυκλώσιμα υλικά βραχούν είναι πλέον απλά σκουπίδια

 

Τί σημαίνει αυτό, λιγότερη ανακύκλωση, περισσότερα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ!  Αν απλά αυτές ήταν οι συνέπειες δεν θα έκανα καμία αναφορά.  

 

Αν όμως σκεφθείτε ότι από την αύξηση των ποσοτήτων της ανακύκλωσης, έχετε έκπτωση σε ότι πληρώνεται στον Δήμο Καβάλας, μάλλον θα σας προβλημάτιζε!  

 

Θα σας προβλημάτιζε περισσότερο βέβαια η σκέψη πως η παραμονή σε υψηλά επίπεδα των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ σημαίνει πέναλτι στη δημοτική φορολογία

 

Για ποιο λόγο δεν τα πάμε καλά στην ανακύκλωση; 

 

1) Οι κάδοι είναι πολύ μικροί! 

 

2) Είμαστε αυτοκαταστροφικοί γιατί ξέρουμε ότι όσο οι επιδόσεις μας είναι στο 7%  θα πληρώνουμε τα σκουπίδια χρυσάφι!  

 

3) Έχουμε δημάρχους και αυτοδιοικητικούς φοβικούς! Αρνούνται  να εφαρμόσουν, ότι ψηφίζουν! Λέτε αυτός που άφησε τα ανακυκλώσιμα έξω από τους κάδους να το ξανάκανε, αν έτρωγε το πρόστιμο που ορίζει ο κανονισμός;  Είμαι σίγουρος πως όχι!  Αυτές οι νοοτροπίες αποτελούν την κακοδαιμονία μας!  Δεν απομένει παρά να αποδείξουμε ότι ξέρουμε τις αιτίες όλων αυτών που λέμε ότι μας ενοχλούν!"