γράφει ο 

Δημήτρης Λυμπεράκης 

 

Μετά την ολοκλήρωση της  διανομής τίτλων και επιμισθίων από τον κ. Μέτιο και την εκ νέου εσωκομματική αναταραχή που αυτή προκάλεσε, ιδιαιτέρως στην ΠΕ Καβάλας, οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι (;) θα αναλάβουν τις αρμοδιότητες που προκύπτουν από τα αξιώματα που τους ανατέθηκαν και θα ασκήσουν διοίκηση «για το καλό μας».

 

Και μπορεί οι φράσεις απαξίωσης και οι προσβολές προς το πρόσωπο του κ. Μέτιου να ανήκουν πλέον στην ιστορία και να έχουν αντικατασταθεί από «ευχαριστώ τον κ. Μέτιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε», μπορεί οι παραιτήσεις, οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι μεταπηδήσεις στο έτερο στρατόπεδο (ομογάλακτο γαρ) να ήταν ρουτίνα τους τελευταίους μήνες (με τον επικείμενο ανασχηματισμό προ των θυρών) σε μένα όμως, τον άπειρο ως προς την περιφερειακή κουλτούρα και λειτουργία σύμβουλο, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα.

 

Ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο «χρήσης» της ψήφου των συμπολιτών προς ίδιον, οικονομικό και συναισθηματικό, όφελος

 

Ερωτήματα για την ευκολία αλλαγής στρατοπέδου και περιφερειακής παράταξης, που περιλαμβάνουν τις γνωστές προσχωρήσεις έως και τις ενσωματώσεις (έτσι ονομάζεται, σοσιαλιστικά, η διάλυση μιας παράταξης προς ίδιον όφελος)

 

Ερωτήματα που σχετίζονται με την πλήρη άγνοια και αδιαφορία του περιβόητου λαού για όσα γίνονται και δεν γίνονται στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

 

Του ίδιου λαού που επιβραβεύει, με πληθώρα likes, εξίσου το «σταυρωθήτω» και το «ωσαννά», ιδιαίτερα αν λέγονται από τους ίδιους περιφερειακούς συμβούλους

 

Ερωτήματα που αφορούν σε τίτλους Αντιπεριφερειαρχών που περιλαμβάνουν λέξεις φορτισμένες, όπως Περιβάλλον, Ενέργεια, Διεθνείς Σχέσεις, Δομές, Κοινωνικές Πολιτικές, Υποδομές, Διαφάνεια, Ανάπτυξη.

 

Και αναρωτιέμαι εγώ, ο άπειρος περιφερειακός σύμβουλος, πότε άκουσα τον νέο Αντιπεριφερειάρχη να ομιλεί, πότε τον θυμάμαι παρόντα και πότε σχεδιάστηκε ή έγινε κάτι αναπτυξιακό στην ΠΕ Καβάλας.

 

Ανήκω σε έναν χώρο, αυτόν της Αριστεράς, που δεν συναλλάσσεται, δεν ανταλλάσσει θέσεις εξουσίας, δεν απαξιώνει με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τον ιδεολογικό αντίπαλο. 

 

Έναν χώρο που τιμά τη ψήφο των συμπολιτών του και δεν τη χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών , πάντοτε φυσικά «για το καλό του λαού».

 

Ανήκω και σε μία παράταξη, την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, η οποία με τον Κώστα Κατσιμίγα επικεφαλής, 2,5 χρόνια τώρα, καταθέτει απόψεις, συναινεί ή και διαφωνεί, υπερασπίζεται το δίκαιο, δεν συντάσσεται με επιχειρηματικά συμφέροντα και αναγνωρίζει την ορθή άποψη, ακόμη και του αντιπάλου της. 

 

Έτσι πορεύομαι από τα φοιτητικά χρόνια μου και αυτούς τους συνοδοιπόρους αντάμωσα ως περιφερειακός σύμβουλος και ως ενεργό κομματικό μέλος.

 

Και κάτι τελευταίο: Τι συνέβη αλήθεια, κύριε Μέτιε,  και καταργήσατε τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού; Θυμάμαι, και δικαίως, τις εντάσεις των συζητήσεων στο ΠΣ για τις ναυαρχίδες του τουρισμού, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη, την τεράστια παράκτια ζώνη της ΠΕ Καβάλας και την γενικότερη ομορφιά της ΑΜ-Θ. 

 

Γιατί υποβαθμίσατε αυτή τη θέση και την αντικαταστήσατε με θέση εντεταλμένου συμβούλου; 

 

Μήπως θα έπρεπε οι κύριοι Σιμιτσής, Καραγιώργης και λοιποί συνδιοικούντες να ασχοληθούν περισσότερο μ αυτό το θέμα, εφόσον διατείνονται ότι διοικούν με γνώμονα το κοινό συμφέρον;

 

Εύχομαι Υγεία, Καλή Δύναμη στους επιλεγέντες και χρισθέντες και Καλή και Δημιουργική Χρονιά

 

* Λυμπεράκης Δημήτρης, Σύμβουλος ΠΕ Καβάλας