Επιφυλακτικός για την πορεία της πανδημίας αλλά και το πώς θα επηρεάσει την τουριστική σεζόν του 2022 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, Αναστάσης Μπίλιας, μιλώντας στον KavalaNews 102.8

 

Ο κ. Μπίλιας είπε ότι πρέπει να χτυπήσει από τώρα «καμπανάκι» για τον τουρισμό διότι χώρες ανταγωνιστικές της Ελλάδας έχουν προχωρήσει τον εμβολιασμό γεγονός που αποτελεί κίνητρο στους υποψήφιους πελάτες για να τις επισκεφθούν. 

 

Για τη σεζόν του 2021 βάζει θετικό πρόσιμο: «Τα μηνύματα που πήραμε από την αρχή ήταν ενθαρρυντικά. Ο Μάιος ήταν μουδιασμένος, ο Ιούνιος διστακτικός ενώ καλύτερος ήταν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος για να φτάσουμε σ’ ένα μέτριο Σεπτέμβριο». 

 

Ωστόσο όπως εξηγεί δεν είναι εύκολο να καλυφθούν τα έξοδα και οι υποχρεώσεις του 2020 μέσα στους δύο μήνες του 2021. 

 

Σχετικά με τις επιχορηγήσεις από το κράτος, είπε πως είχαν κάποιο καλό αποτέλεσμα, αλλά όχι σε όλους τους τομείς και έφερε ως παράδειγμα κάποιες 12μηνες επιχειρήσεις, λέγοντας ότι δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. 

 

«Τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και παραμένουμε σε μία εικονική καραντίνα. Να μην ξεχνάμε ότι θα αναρτηθούν σε λίγο οι επιστρεπτέες προκαταβολές. Σαν Επιμελητήριο γίνονται προσπάθειες για παράταση» είπε. 

 

Για την επόμενη τουριστική σεζόν του 2022 τόνισε ότι πρέπει να χτυπήσει «καμπανάκι».

 

«Η Ευρωπαϊκή Ριβιέρα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, παράλια Τουρκίας, εκεί εμβολιάζονται και τα ποσοστά φτάνουν ακόμα και 90% . Αν ένας υποψήφιος πελάτης από την Ευρώπη δει τα ποσοστά, θα αποτελέσει κίνητρο για να επισκεφθεί αυτές τις περιοχές» τόνισε ο Αναστάσης Μπίλιας.

 

Επίσης, εκτίμησε ότι τη νέα τουριστική σεζόν τα πράγματα θα είναι ίδια με το 2021. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8