γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Αποσβολωμένοι παρατηρούν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και δεν συμμαζεύεται την προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων προέδρων και ιδιαίτερα του μοναδικού και υπερμέγιστου ΓΑΠ! 

 

«Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί, η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA o Γιώργος Παπανδρέου.

 

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «η κάνναβη θα έπρεπε να αποποινικοποιηθεί. 

 

Είναι τραγικό ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στα χέρια μιας μαφίας και μιας παραοικονομίας» και υπενθύμισε: «Κάναμε ένα σημαντικό βήμα με τη φαρμακευτική κάνναβη, διότι έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις σε διάφορες ασθένειες».

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκφραστεί και στο παρελθόν υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης και με την ιδιότητά του ιδρυτικού μέλους της Διεθνούς Επιτροπής για τα Ναρκωτικά. 

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει; Θα μάθουμε σύντομα! 

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο «Γιωργάκης» για όσους ήθελαν κακόβουλα να τον υποτιμούν ή ο «ΓΑΠ» για εκείνους που αφελώς και κακοπροαίρετα προσπαθούσαν να τον χλευάσουν, περίμενε την κατάλληλη ημέρα για να «χτυπήσει»…

 

Περίμενε να ξημερώσει 18η του Οκτώβρη. Μέρα σημαδιακή, που κάνει ακόμα και το μνήμα του Αντρέα Παπανδρέου στο Α’ Νεκροταφείο να σείεται…

 

Ήταν 40 χρόνια πριν, όταν «ΠΑΣΟΚ και λαός βρέθηκαν στην εξουσία». Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε κι ο λαός ξαναγύρισε γρήγορα εκεί που ήταν: Στην πραγματικότητά του…Έπειτα από 40 χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μια αινιγματική ανάρτηση με αφορμή την – τότε – νίκη του – τότε – ΠΑΣΟΚ: «Ημέρα νίκης του ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του ελληνικού λαού».

 

Ε, τι ήταν να διαβαστεί η ανάρτησή του; Έσπευσαν οι «μάντεις» – πολιτικοί αναλυτές να την ερμηνεύσουν. Και με δεδομένη την προοπτική της συμμετοχής του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ – πρώην ΠΑΣΟΚ – όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα: Ο Γιώργος επιστρέφει!

 

Από τον Νοέμβριο του 2011, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει την «ηρωική έξοδο» από το Μαξίμου, αφήνοντας την πρωθυπουργία στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου και την Ελλάδα στα νύχια των τροϊκανών έχουν περάσει ακριβώς 10 χρόνια! Έπειτα από αυτό, ο πρωτότοκος γιος του Αντρέα, του Αντρέα που οραματίστηκε «Μια Ελλάδα Νέα», αλλά όχι ακριβώς, όπως την άφησε και εκείνος, αλλά και ο διάδοχός του… 

 

Ο Γιώργος παραιτήθηκε από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έφτιαξε δικό του κόμμα (το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.), δεν βρήκε ούτε την ψήφο του στις εκλογές του 2015 και δεν εξελέγη ούτε βουλευτής! Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένα από τα «θύματα» της αρχαίας και διαχρονικής συνήθειας των Ελλήνων να «εξοστρακίζουν» και να τιμωρούν όσους κάποτε ανέδειξαν. Είδε κι απόειδε μετά και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 υπό την σκέπη του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ σε ΚΙΝΑΛ εξελέγη βουλευτής Αχαΐας.

 

Πώς, όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε φθάσει στην κορυφή της εξουσίας και πώς είχε γκρεμιστεί με πάταγο; Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 το ΠΑΣΟΚ πέτυχε ιστορική νίκη με ποσοστό 43,92% έναντι 33,47% της Νέας Δημοκρατίας. Το ιστορικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου: «Λεφτά υπάρχουν» έπεσε σε πρόσφορο έδαφος και ακούστηκε από ώτα ψηφοφόρων που λεφτά δεν είχαν… και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο μικρός, πήγε σπίτι του στη Ραφήνα και ουδείς άκουσε ξανά τη φωνή του…

 

Στις 6 Οκτωβρίου 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε ως ο 11ος πρωθυπουργός της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο σεισμός της οικονομικής κρίσης είχε χτυπήσει και το τσουνάμι κατέφθανε από μέρα σε μέρα. Όμως, ο πρωθυπουργός το είχε ξεκαθαρίσει και μάλιστα από το Ζάππειο: Στις 13 Ιανουαρίου 2010, τρεις μήνες μετά την ορκωμοσία του, διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι «δεν υπάρχει περίπτωση […] να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Δεν το έχουμε ανάγκη»!

 

Κι ο λαός κοιμόταν ήσυχος…

 

Την περασμένη Παρασκευή είχαμε κι ένα νέο επεισόδιο με τον μοναδικό ΓΑΠ στο κοινοβούλιο. 

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς να ενημερώσει κανέναν στο κόμμα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είναι πρώην πρωθυπουργός και πήρε τον λόγο απευθείας από την έδρα! 

 

Με αποτέλεσμα να εξοργίσει βουλευτές αλλά και συνυποψηφίους του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αφού τους έγραψε κυριολεκτικά στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

 

Με μία αρχηγική εμφάνιση, ο Γιώργος Παπανδρέου καπέλωσε ολόκληρο το κόμμα του, ενώ εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά της διαπλοκής! Ποιος; Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά της διαπλοκής, που τον έκανε πρωθυπουργό και του επέτρεψε να διαλύσει την Ελλάδα…

 

Ευτυχώς, το μόνο που είναι ικανός να διαλύσει σήμερα, είναι το κόμμα του.