Σε μία καταγγελία προχώρησε γυναίκα από την Καβάλα η οποία πήγε στο νοσοκομείο με έντονη δυσφορία και δύσπνοια ωστόσο όπως αναφέρει δεν την αντιμετώπισαν με την δέουσα προσοχή και υποτίμησαν το πρόβλημα υγείας της. 

 

Όπως ανέφερε στο KavalaNews πήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Καβάλας, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς το ξημέρωμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου. 

 

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, την εξέτασε ειδικευόμενος παθολόγος, υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις και σε ακτινογραφία θώρακος. Η τελευταία δεν ήταν καθαρή, όπως της μετέφεραν, λόγω προβληματικής εκτύπωσης. 

 

Όπως είπε στο KavalaNews, στο νοσοκομείο εφημέρευε και πνευμονολόγος ο οποίος σύμφωνα με την ίδια δεν δέχθηκε να την εξετάσει και ότι γενικά δεν αντιμετωπίστηκε ως επείγον πνευμονολογικό περιστατικό. 

 

Ο ειδικευόμενος γιατρός φέρεται να της μετέφερε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό και ότι ο πνευμονολόγος -τον οποίο τελικά δεν είδε ποτέ- συνέστησε να πάει σπίτι της και να ηρεμήσει, αποδίδοντας τη δυσφορία της σε άγχος. 

 

Της προτάθηκε, όπως η ίδια πρόσθεσε, να πάρει ηρεμιστικά χάπια και ο ειδικευόμενος την ρώτησε αν χρειάζεται να τα συνταγογραφήσει. 

 

Εκείνη αρνήθηκε να λάβει ηρεμιστικά κι επέστρεψε σπίτι της. 

 

Η νεαρή γυναίκα ανέφερε στο KavalaNews ότι το πρωί της Παρασκευής μετέβη σε ιδιώτη γιατρό στην Καβάλα, ο οποίος της έκανε μια σειρά εξετάσεων, από τις οποίες διαπιστώθηκε: βρογχικό άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ). Το μονοξείδιο του άνθρακα στους πνεύμονες έφτανε το 18% ενώ ο κορεσμός οξυγόνου στο αίμα ήταν στο 88%.  

 

Ο ιδιώτης γιατρός θεώρησε ότι τις ίδιες εξετάσεις όφειλαν να της κάνουν και στο νοσοκομείο και μάλιστα να την κρατήσουν για παρακολούθηση, τόσο λόγω του χαμηλού κορεσμού όσο και λόγω του μονοξειδίου του άνθρακα στους πνεύμονες. 

 

Η ασθενής περιγράφει ένα νοσοκομείο χωρίς έκτακτη κίνηση τη νύχτα, με σχεδόν καθόλου επείγοντα περιστατικά. 

 

«Είμαι στο σπίτι με οξυγόνο και μια σακούλα φάρμακα που μου έγραψε ο ιδιώτης γιατρός ως αγωγή για να αντιμετωπίσω το πολύ σοβαρό περιστατικό με την υγεία μου. Επικοινώνησα με τον διοικητή του νοσοκομείου και ζήτησα να μάθω το όνομα του πνευμονολόγου που εφημέρευε» είπε μεταξύ άλλων στο KavalaNews.

 

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης, επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα μίλησε μαζί του και δήλωσε ότι θα διερευνηθεί το τί ακριβώς συνέβη.