Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι αρχές, με τη συμμετοχή και των εισαγγελιών ανά τη χώρα ξεσκονίζουν ύποπτες υποθέσεις και προετοιμάζονται για επιβολή αυστηρών ποινών.

 

 

Στη Δράμα, αίσθηση προκαλεί το πλήθος των καταγγελιών που δεν αφορούν μόνο υγειονομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς ή και δημοτικούς υπαλλήλους που έχουν προμηθευτεί πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

 

 

“Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή” δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

 

 

Ξεσκονίζουν νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα για “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – Παρέμβαση εισαγγελέα

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργο Γεωργιάδη “ζητήσανε και είπανε θέλουμε να μας δώσετε ένα rapid test, θετικό.. απαντάνε, κύριε πρέπει να έρθετε εδώ να το δούμε κτλ, μα τι είναι αυτά που λέτε, αφού σε συνεννόηση με κάποιους κλινικούς γιατρούς – εργαστήρια, το κάνουν προς 10€, εγώ σας πήρα τηλέφωνο να ξέρω αν είναι τα 5€” είπε.

 

 

Στην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

 

 

Στη Δράμα οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid τεστ έναντι χρηματικού ποσού, με την ταρίφα από 10 έως 50€.

 

 

“Αν βρεθεί έστω και ένας συνάδελφος από τη Δράμα ότι έχει προχωρήσει σε πλαστά πιστοποιητικά και καταχωρίσεις rapid περιστατικών, θα ήθελα το υπουργείο Υγείας να του πάρει και την άσκηση αδείας επαγγέλματος” ανέφερε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε.

 

 

Και δεν είναι μόνο στη Δράμα όπου ερευνώνται πλαστά δικαιολογητικά. Στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομειο της Κοζάνης, ερευνώνται 3 περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός πόλης.. και σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

 

 

“Υπάρχει και 1% των συναδέλφων που έχει εμβολιαστεί σε κάποια άλλα διαφορετικά κέντρα. Ερευνώνται όλα, για την ορθότητα και όλα αυτά” ανέφερε στο Flash ο Πρόεδρος Συλλόγους Εργαζομένων Νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρης Ντέντης.

 

 

“Ζωσμένοι Ταλιμπάν όσοι κυκλοφορούν με ψευδή πιστοποιητικά νόσησης” – Καρφιά του καρδιολόγου Ανδρέα Μαζαράκη

 

Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη Τέσσερις υγειονομικοί στο Γεννηματάς έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

 

 

“Τα 18 πιστοποιητικά νόσησης τα οποία προσκομίστηκαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, σε αυτούς που τα προσκόμισαν θα διενεργηθεί έλεγχος αντισωμάτων”, υπογράμμισε η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας, Αικατερίνη Πετράκη.

 

 

Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να μην βγει σε αναστολή. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να απολογηθεί εγγράφως.

 

 

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα υπάρχει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με αφορμή και την προσφυγή του ιατρικού συλλόγου της πόλης στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας για όλες τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης εμβολιασμού.

 

 

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΧΑΡΤΗΣ

 

ΔΡΑΜΑ
Ερευνώνται πλαστά πιστοποιητικά

 

ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

 

ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ερευνώνται 3 πιστοποιητικά εμβολιασμού

 

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
2 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
18 ύποπτα πιστοποιητικά νόσησης

 

Πηγή: skai.gr