γράφει ο 

Πασχάλης Παλαβούζης 

 

Στα ίδια μέρη θα συναντηθούμε... 12:20 περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας οι Saudi Hawks, το ακροβατικό Σμήνος της Βασιλικής Σαουδαραβικής Πολεμικής Αεροπορίας, έδωσαν βροντερό παρών πάνω από τη γνώριμη γι' αυτούς πόλη της Καβάλας, πετώντας σε άριστο σχηματισμό βέλους!

 

Πέρασαν επτά ολόκληρα χρόνια από τότε που οι Saudi Hawks προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" για να πάρουν μέρος στο Kavala Air Sea Show 2014.

 

Η τότε συμμετοχή τους αναβάθμισε ποιοτικά το airshow της πόλης μας κι έγινε σημείο αναφοράς για κατοπινά show στην Καβάλα και αλλού. Τότε στήθηκαν ισχυρές γέφυρες φιλίας και συνεργασίας... Η ζεστή Καβαλιώτικη φιλοξενία έμεινε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των Σαουδαράβων ιπταμένων! Για αυτό...

 

Επέλεξαν να ξαναέρθουν! Σε μέρος φιλόξενο και φιλικό γι' αυτούς. Αυτήν τη φορά (δυστυχώς) μόνο για ανεφοδιασμό στην πτήση τους προς το Kecskemét International Air Show 2021 της Ουγγαρίας.

 

Για να ξαποστάσουν... Ήμασταν εκεί, στο ανανεωμένο από την Fraport αεροδρόμιό μας, για να τους υποδεχτούμε και ν' ανταλλάξουμε δώρα! Οι γέφυρες φιλίας και συνεργασίας παραμένουν ισχυρές...

 

Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα πάνω από την πόλη μας, ίσως στο επόμενο airshow!
 

Φωτογραφίες: Πασχάλης Παλαβούζης