Μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού έχει φτάσει καταγγελία εργαζόμενης σε υπηρεσία που στεγάζεται στην πρώην Νομαρχία στην Καβάλα. 

 

Η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον προϊστάμενό της και σε βάρος του κινήθηκαν πειθαρχικές διαδικασίες, ωστόσο παραμένει στο ίδιο πόστο με πριν. 

 

Εδώ και 6 μήνες περίπου, η καταγγελία έχει φτάσει στον αρμόδιο για τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπουργό, ο οποίος διέταξε έρευνα ενώ στη συνέχεια έφτασε και στο ιδιαίτερο πρωθυπουργικό γραφείο από τον σύζυγο της καταγγέλλουσας. 

 

Οπως αναφέρεται στην επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η καταγγέλλουσα επιστρέφοντας από αναρρωτική άδεια έπειτα από σοβαρή ασθένεια αντιλήφθηκε μια υπερβολικά «τρυφερή» αντιμετώπιση από τον προϊστάμενό της, με αγκαλιάσματα, χειροφιλήματα κ.ά. 

 

Καθώς περνούσαν οι μέρες προσπαθούσε να αποφεύγει την προσωπική επαφή μαζί του αφού αισθανόταν εξαιρετικά άβολα, δικαιολογούσε ωστόσο τη στάση του γνωρίζοντας ότι είναι, όπως είπε, ένα ιδιαίτερα διαχυτικό άτομο που συμπεριφέρεται παρόμοια σε πολλές εργαζόμενες στην υπηρεσία.

 

Στη συνέχεια όμως ακολούθησαν σχόλια για την προσωπική της ζωή, ρωτώντας την κάποιες φορές για ιδιαίτερες στιγμές με τον σύζυγό της ή δίνοντάς της συμβουλές «χαλάρωσης» από το άγχος, φέρνοντάς την σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. 

 

Το καλοκαίρι του 2016 και ενώ εργαζόταν στον προσωπικό της υπολογιστή εισήλθε στο γραφείο της, έσκυψε πάνω από τον ώμο της και τη φίλησε στον λαιμό. Ακαριαία η γυναίκα τον έσπρωξε και επέστρεψε στο σπίτι έντρομη και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. 

 

Εναν μήνα αργότερα, με τρόπο που διατηρούσε την ανωνυμία της, η γυναίκα ενημέρωσε τον ανώτερο προϊστάμενο της ίδιας υπηρεσίας ο οποίος επικοινώνησε με τον καταγγελλόμενο και όντως η στάση του έγινε πιο προσεκτική. 

 

Από τον Νοέμβριο του 2019 όμως η στάση του καταγγελλόμενου άλλαξε άρδην: ασκούσε στη γυναίκα ψυχολογική βία και εξουσιαστική συμπεριφορά ως αντεκδίκηση, ενώ η υπηρεσιακή του συμπεριφορά αποτελεί χαρακτηριστική ψυχολογικού χειρισμού και ηθικής παρενόχλησης

 

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ασκηθεί, σύμφωνα με την καταγγελία, δύο πειθαρχικές και μια ποινική δίωξη με τον υπόδικο να παραμένει όμως στη νευραλγική θέση που κατέχει.