Να μην παρασυρθούν οι δημότες Καβάλας και αρχίζουν να καθαρίζουν πέρα από τα όρια των οικοπέδων τους επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebοοκ ο επικεφαλής του ομίλου «Η Καβάλα Μπροστά» Γιάννης Εριφυλλίδης με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας που καλεί τους δημότες να καθαρίσουν όχι μόνο τα οικόπεδά τους, αλλά και σε ακτίνα 100 μέτρων από αυτά. Επισημαίνει ωστόσο και την πικρία του για τον σχολιασμό που δέχθηκε στην νομική άποψη που εξέφρασε από τον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη. 

 

Για το ζήτημα με τον καθαρισμό των ξερών χόρτων μάλιστα υπήρξε αντίλογος μεταξύ του Γιάννης Εριφυλλίδη και το αντιδημάρχου Καβάλας, Λεωνίδα Παππά (δες κάτω). 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Εριφυλλίδης αναφέρει: 

 

Επειδή ο Δήμος Καβάλας επιμένει να μην διορθώνει το χονδροειδές λάθος στην ανακοίνωσή του για τον καθαρισμό των οικοπέδων και να καλεί τους συνδημότες να παρανομήσουν και να καθαρίσουν, όχι μόνο τα οικόπεδά τους, αλλά και σε ακτίνα 100 μέτρων από αυτά, επαναλαμβάνω:

 

Μην τυχόν παρασυρθείτε και βγείτε και αρχίζετε να καθαρίζετε πέρα από τα όρια του οικοπέδου σας. Ειδικά μάλιστα σε περιοχές όπως το Παλιό υπάρχουν πολλές εκτάσεις οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην Κτηματική Υπηρεσία και ανήκουν στο Δημόσιο. Το να καθαρίσεις ξένο ακίνητο αποτελεί παράνομη διακατοχική πράξη και επισύρει σοβαρές έννομες συνέπειες. Προσέξτε μην εξαιτίας του παραλογισμού του Δήμου Καβάλας βρεθείτε κατηγορούμενοι για καταπάτηση.

 

Τη λεπτομερή νομική μου ανάλυση επί του θέματος μπορείτε να βρείτε σε προηγούμενη ανάρτησή μου. Θλίβομαι πραγματικά και αισθάνομαι προσβεβλημένος ως Δημότης Καβάλας και ως νομικός για το ότι σε μια εμπεριστατωμένη νομική ανάλυση ο Δήμαρχος θεώρησε ορθό να απαντήσει με το απαξιωτικό, υποτιμητικό και ειρωνικό ύφος της ανάρτησης που σας παραθέτω.