Το Σάββατο όλα τα εμβόλια διαθέσιμα στους 30-34 ετών - Δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις για το εμβόλιο AstraZeneca. 

 

Επίσης, δεν αλλάζουν τελικά οι συστάσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των σημερινών έκτακτων ανακοινώσεων για το εν λόγω εμβόλιο, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

 

Ένας θάνατος από επιπλοκές του εμβολίου

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πέντε περιπτώσεις θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί μετά το εν λόγω εμβόλιο, τις οποίες ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.

 

«Από αυτές, οι τέσσερις εκδηλώθηκαν σε γυναίκες και μία σε άνδρα 35 ετών. Ένας ασθενής ανάρρωσε, τρεις νοσηλεύονται και μία γυναίκα κατέληξε.

 

Συγκριτικά, 62 γυναίκες 30-49 ετών νοσηλεύθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η Επιτροπή κρίνει ότι πρώτον, το όφελος υπερτερεί του κινδύνου. 

 

αμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα και την τρέχουσα διασπορά, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ισχύον πρόγραμμα» είπε.

 

«Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος σε γυναίκες κάτω των 50 και τα εμβόλια MRNA είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε ό, τι αφορά τη δεύτερη δόση, συστήνεται η συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο, καθώς η πιθανότητα εμφάνισης θρόμβωσης μετά τη δεύτερη δόση είναι εξαιρετικά μικρή» συμπλήρωσε.

 

Ερωτηθείσα για τις «κίτρινες κάρτες» στον ΕΟΦ, απάντησε πως έχουν αναλυθεί πάνω από 1.500.