Tην άμεση ανάγκη να ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο στη Χρυσούπολη και να «πατήσουν γκάζι» στον εμβολιασμό, αλλά και την ανάγκη το νοσοκομείο Καβάλας να αρχίσει να επιστρέφει στην κανονικότητα με τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, επεσήμανε στον KavalaNews 102.8 ο παθολόγος και πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων νοσοκομείου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης.

 

«Δυστυχώς στη Χρυσούπολη δεν λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο. Πρέπει τάχιστα, ακόμα και αύριο να λειτουργήσει. Στην Ελευθερούπολη λειτουργεί από τις 22 Ιανουαρίου. Είναι μεγάλη η περιοχή του Νέστου και δεν έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, ούτε εμείς, τα συνδικαλιστικά όργανα, οι βουλευτές, ο δήμαρχος. Δεν ξέρουμε που οφείλεται η καθυστέρηση”, λέει ο κ. Κροκίδης.  

 

Πρέπει να επιστρέψουν τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία

 

“Τα νοσοκομεία δεν έπρεπε να οριστούν ως εμβολιαστικά κέντρα. Πρέπει να περάσουμε στην κανονικότητα. Θα είναι μακρά διαδικασία. Πρέπει να κάνουμε κάποια ιατρεία, καρδιολογικά, ρευματολόγους ενώ η λίστα χειρουργείων έχει μεγαλώσει

 

Με μόνο έξι εμβόλια στη Θάσο δεν πάμε παρακάτω

 

«Πρέπει να πατήσουμε γκάζι. Εξι εμβόλια χθες στη Θάσο. δε μπορούμε να πάμε παρακάτω. Τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να προσθέτουν ένα σημαντικό αριθμό εμβολίων. 

 

Προτεραιότητα σε όσους φύγουν για σεζόν 

 

Πολύ διαφορετική η χρονιά στον τουρισμό. Και όσοι θα εμπλακούν στον τουρισμό πρέπει να εμβολιαστούν πρέπει έγκαιρα να εμβολιαστούν. Πρέπει να υπάρξει μία κίνηση προς τη κατεύθυνση αυτή».