Το πρώτο κρούσμα Βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης (19/2). 

 

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν τρία κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης για το νησί της Θάσου.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 454 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 7 Ιανουαρίου 2021 έως και 9 Φεβρουαρίου 2021.

 

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Αττικής και τις ΠΕ Ιωαννίνων, Θάσου, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Αιτωλοακαρνανίας, και Βοιωτίας.

 

Για πέντε κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης στην Θάσο μιλά ο νομίατρος Καβάλας - 3 λέει ο ΕΟΔΥ

 

«Γνωρίζω για πέντε κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης τα οποία σχετίζονται με το σχολείο του Πρίνου», είπε στο KavalaNews ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος.  

 

«Η κατάσταση στη Θάσο είναι επιβαρυμένη αναλογικά με τον πληθυσμό της σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές. Θέλουμε να δούμε αν υπάρχει περαιτέρω διασπορά για την κοινότητα. Πού θα φτάσει και πως θα εξελιχθεί", συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος.  

 

Χρειάζονται επιπλέον μέτρα;

 

Οι αποφάσεις παίρνονται κεντρικά ξέρω ότι έχουν δει το θέμα της Θάσου. Έχουν περισσότερα στοιχεία από αυτά που έχουμε εμείς. Είναι πολλοί οι δείκτες που λαμβάνονται οι υπόψιν ώστε σε μία περιοχή να ληφθούν επιπλέον μέτρα. Εκτιμώ ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την Θάσο», τόνισε ο νομίατρος Καβάλας

 

764 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης σε όλη τη χώρα

 

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 764 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 15 της νοτιοαφρικανικής.

 

Σε 269 ανέρχονται τα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίζονται στη χώρα μας, ενώ 8 είναι τα νέα κρούσματα που αφορούν την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη στην Ελλάδα. 

 

Δείτε τα στοιχεία: