Με πρωτοβουλία του Δήμου Θάσου και της Δ.Ε.Υ.Α Θάσου πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δειγματοληψίες και αναλύσεις μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS-CoV2 στα λύματα από τις τρείς εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στο νησί της Θάσου (Λιμένα, Καλλιράχης και Ποταμιάς).

 

Η ανίχνευση του ιού στα λύματα αποτελεί πρώιμο και ευαίσθητο δείκτη διασποράς του ιού στην κοινότητα και παρακολούθησης της εξέλιξης της επιδημίας στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θάσου: "Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων, προέκυψε ότι σε καμία από τις ανωτέρω εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων δεν ανιχνευτήκαν ιικά φορτία ιού SARS-CoV2.

 

Επίσης, από την πληροφόρηση που έχει μέχρι σήμερα ο Δήμος Θάσου για τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε υπηρεσίες που εδρεύουν στην Θάσο την προηγούμενη εβδομάδα δεν προέκυψαν θετικοί στον ιό".

 

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

 

«Στόχος μας είναι, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, να προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία των κατοίκων της Θάσου από την Πανδημία Covid-19.

 

Η εξέλιξη της Πανδημίας Covid-19 είναι δυναμική και τα δεδομένα συνεχώς μεταβάλλονται. Την παρούσα χρονική στιγμή με συλλογική προσπάθεια, ευθύνη και την ευλαβική τήρηση των μέτρων από όλους μας, τα δεδομένα δείχνουν να τα καταφέρνουμε καλύτερα από τις γειτονικές περιοχές μας.

 

Δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε ΟΛΟΙ μας να τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας, προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση.
Τα μέτρα αποδίδουν όταν τα τηρούμε».