Χειροδικία σε βάρος της από υπάλληλο της εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας καταγγέλλει μία έγκυος γυναίκα. Όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου ζήτησε από τον εν λόγω υπάλληλο που βρισκόταν στην είσοδο, να εισέλθει στον χώρο του Νοσοκομείου. Ο υπάλληλος δεν την άφησε και όταν εκείνη επέμεινε πως ήθελε να εξεταστεί χειροδίκησε σε βάρος της. 

 

Προανάκριση για το θέμα διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης μετά από σχετική καταγγελία. 

 

 

 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ντίνο Κλειτσιώτη υπάρχει εντολή να μην εισέρχεται κανείς στο Νοσοκομείο χωρίς σοβαρό λόγο εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του Κορωνοϊού. Ωστόσο εξηγεί πως για κανέναν λόγο δεν επιτρέπεται η χειροδικία. Όπως τόνισε, αναμένεται το πόρισμα της αστυνομίας για ληφθούν και οι αποφάσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

 

Συγκεκριμένα είπε: 

 

"έχει δοθεί ρητή εντολή να μην επιτρέπεται η είσοδος στο Νοσοκομείο χωρίς σοβαρό λόγο. Αυτό όπως φαίνεται δεν έγινε κατανοητό από τον υπάλληλο κι εδώ θέλω να διευκρινίσω πως δεν πρόκειται για υπάλληλο του Νοσοκομείου αλλά της εταιρείας φύλαξης με την οποία συνεργαζόμαστε. Είναι απαράδεκτο να χειροδικούμε αν όπως λέγεται έχει χειροδικήσει ο υπάλληλος αυτός.

 

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έχει εμπλακεί η αστυνομία και θα μπορέσουμε να μάθουμε πως έγινε το συμβάν. Η κυρία ήθελε να μπει στο χώρο του Νοσοκομείου για εξέταση ρωτήθηκε από τον υπάλληλο που πάει, ξέρετε σε αυτό το διάστημα όλος ο κόσμος έχει χάσει την ψυχραιμία του λόγω των εκτάκτων γεγονότων αυτών. Από ό,τι πληροφορήθηκα η κυρία αντιμίλησε αλλά βέβαια αυτό δε δικαιολογεί σε τίποτα τον υπάλληλο δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά, ό,τι και να σου πει ο ασθενής, ό,τι και να σου πει αυτός που επισκέπτεται τον χώρο του Νοσοκομείου, είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.

 

Έχει επιληφθεί του θέματος η αστυνομία και θα μας δώσει το πόρισμά της. Από Δευτέρα θα πάρουμε και το πόρισμα της αστυνομίας και θα αποφασίσουμε για τις περεταίρω ενέργειές μας".