Από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο πολυισοβίτης Καβαλιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το τριπλό φονικό στην Θάσο, το 2001 και για τη δολοφονία Σιδηρόπουλου το 2002. 

 

Η σχετική αίτηση συζητήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, 17 ημέρες μετά την σύλληψή του στη Βουλγαρία. Επρόκειτο αρχικώς να συζητηθεί την περασμένη άνοιξη αλλά αναβλήθηκε για την Τετάρτη 14 Οκτώβρη.

            

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία, δικηγόροι από την Καβάλα και τον Βόλο, υποστηρίζουν ότι η έφεση του Εισαγγελέα Εφετών επί της αρχικής αθώωσης (2014), δεν έγινε νόμιμα. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν οι επιμέρους αιτήσεις αναίρεσης και να γίνει επιμέτρηση της ποινής με το νέο ποινικό κώδικα.

 

Ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας διέφυγε το καλοκαίρι του 2018 ενώ η δίκη στην οποία καταδικάστηκε, πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς. 

 

Οι αρχές της Βουλγαρίας κατάφεραν να τον συλλάβουν στις 27/9/2020 στην μικρή πόλη Ράζλογκ, ένα ορεινό τουριστικό θέρετρο μεταξύ των βουνών Ρίλα, Πίριν και Ροδόπη, κοντά στο Μπάνσκο (160 χλμ από την Καβάλα). 

 

Η έκδοση του 63χρονου πολυισοβίτη στη χώρα αναμένεται από μέρα σε μέρα, όπως και η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για το αίτημα αναίρεσης της ποινής για μια υπόθεση που σόκαρε την Ελλάδα.