Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Θάσο τα τελευταία 24ωρα. Η μία περίπτωση αφορά σε Γερμανό τουρίστα, σε έναν από τους τελευταίους τουρίστες που έχει το νησί κατά την περίοδο του Οκτώβρη. 

 

Ο συγκεκριμένος τουρίστας έφτασε προ ημερών στη Θάσο αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ήδη θετικός πριν ξεκινήσει από τη Γερμανία και πιθανότατα έμαθε με καθυστέρηση τα αποτελέσματα ενώ είχε ήδη φτάσει στο νησί. 

 

Ο Γερμανός μαζί με τη σύζυγό του μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας. Ακολούθησε δεύτερο τεστ στο Γερμανό το οποίο βγήκε αρνητικό, όμως βγήκε θετικό το τεστ στη σύζυγό του

 

Και οι δύο παραμένουν στο ξενοδοχείο καραντίνας και θα υποβληθούν σε νέα τεστ. Η περίπτωσή τους θεωρείται μετάδοση μεταξύ τουριστών και αρχικώς δεν ενέπνευσε ανησυχία. 

 

Ανησυχία για τα κρούσματα σε ντόπιους

 

Αυτό όμως που προκάλεσε ανησυχία είναι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ντόπιους. Πρόκειται για μια μητέρα και τα δύο μικρά σε ηλικία παιδιά της (πρωτοβάθμια εκπαίδευση). Τα μέλη της οικογένειας είχαν ήπια συμπτώματα λοίμωξης τα τελευταία 24ωρα. 

 

Αρχικώς διαγνώστηκε θετική η μητέρα και στη συνέχεια τα παιδιά, τα συμπτώματα των οποίων ήταν ηπιότερα ή θεωρήθηκαν συνάχι. Ο πατέρας των παιδιών δεν έχει κάνει τεστ θεωρείται όμως πιθανό κρούσμα και μπήκε σε κατ΄οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. 

 

Τα μέλη της συγκεκριμένης οικογένειας είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, με τους δύο γονείς να εργάζονται σε τοπικές επιχειρήσεις. 

 

Επίκειται ιχνηλάτηση σε 3 εκπαιδευτικούς χώρους

 

Η ιχνηλάτηση δεν έχει ακόμη αρχίσει κι αυτό προκαλεί ανησυχία καθώς, πέρα από τα εργασιακά περιβάλλοντα και των δύο γονιών, πρέπει να ελεγχθούν και οι επαφές των παιδιών με μαθητές και εκπαιδευτικούς

 

Θεωρείται πιθανό ότι εστία μετάδοσης υπήρχε εκπαιδευτικό περιβάλλον και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο επίκεντρο βρίσκεται ένα δημοτικό σχολείο, ένα νηπιαγωγείο κι ένα κέντρο ξένων γλωσσών